Попри ажіотаж, біометричних паспортів «вистачить на всіх» – Міграційна служба

Попри ажіотаж, біометричних паспортів «вистачить на всіх» – Міграційна служба

Ажіотаж навколо отримання біометричних паспортів після вступу в силу безвізового режиму України з Євросоюзом поки не вщухає, але бланків документів достатньо.




Про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» у прес-службі Державної міграційної служби України в понеділок.


«Станом на 9 ранку понеділка (12 червня – ред.) оформлено в цілому близько 3,7 мільйона біометричних паспортів, переважну більшість із яких уже отримано», – зазначили там.

Цю кількість біометричних паспортів видано відтоді, як їх запровадили в Україні, тобто з січня 2015 року.



На запитання про те, чи вщух ажіотаж навколо отримання документів у зв’язку зі набуттям чинності безвізовим режимом із ЄС, співрозмовник агентства відповів:

«На даний час ажіотаж триває. Ми очікуємо, що він піде на спад найближчими тижнями. У будь-якому випадку, ситуація контрольована і бланків документів вистачить на всіх».

Міграційна служба рекомендує українцям, які не збираються виїжджати за кордон у найближчі кілька тижнів, не поспішати з оформленням і отриманням документів.

Також служба закликає громадян не користуватися послугами посередників, щоб не стати жертвами шахраїв. Оформляють і видають біометричні паспорти в Україні лише Державна міграційна служба, паспортний сервіс «Документ» і Центри надання адміністративних послуг.

Зазначимо, що з 11 червня українці з біометричними закордонними паспортами можуть в’їжджати до країн «Шенгенської зони» без візи і перебувати там до 90 днів впродовж півроку, якщо мета їхнього приїзду не робоча.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий