Порошенко анонсував новий закон про валюту: до чого готуватися українцям

Порошенко анонсував новий закон про валюту: до чого готуватися українцям

В Україні найближчим часом ухвалять новий законопроект про валютне регулювання




Цей документ замінить попередній декрет, який діє ще з 90-х років. Про це під час прес-конференції “Виклики-2018” заявив президент Петро Порошенко.


За його словами, Національна Рада реформ розгляне новий проект закону про валюту в п’ятницю 2 березня. Порошенко на став заглиблюватися в деталі законопроекту, але при цьому назвав його “революційним”.

“Новий закон замінить декрет 25-річної давності і лібералізує валютне регулювання відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС”, – зазначив Порошенко.



Зараз основним нормативно-правовим актом, який регулює сферу валютного ринку, є декрет Кабінету міністрів України “Про систему валютного регулювання і валютного контролю” від 1993 року.

Нацбанк влітку минулого року оприлюднив для обговорення проект закону “Про валюту”. Очікується, що він стане єдиним законодавчим актом, який буде визначати порядок організації валютного регулювання та здійснення валютного нагляду в країні.

Очікується, що в Україні буде діяти режим вільного руху капіталу, який передбачає відсутність валютних обмежень, а отже, він не не потребуватиме валютного контролю.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що ще не вирішив, чи буде балотуватися на другий термін, але він упевнений, що в будь-якому випадку залишиться в Україні.

“Я точно буду брати участь в президентських виборах (як виборець, – ред.). Після виборів я буду жити в Україні, в будь-якій якості”, – зазначив Порошенко.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий