Порошенко дублює всі дії Путіна з побудови олігархічної диктатури

Порошенко дублює всі дії Путіна з побудови олігархічної диктатури

Порошенко дублює усі дії Путіна




Петро Порошенко з філігранною точністю повторює усі дії Путіна з побудови авторитарної диктатури. Головна мета Петра Олексійовича – вибудувати модель авторитарної диктатури за зразком кремлівської, за якої президент очолить олігархічний “ареопаг”.


Головна мета у “реформах” Порошенка – побудова “вертикалі влади”, за якої він повністю контролюватиме всі процеси в керівництві державою. Судіть самі: на всі впливові посади розставлені купи шоколадного магната, безпринципно змінюється законодавство для полегшення втручання у важливі сфери державного управління, вносяться правки у Конституцію для полегшення найцинічніших змін в устрої України.

Нагадаю головні позиції вінницького угруповання:
Голова Уряду – гросфаворит Порошенка Володимир Гройсман;
Генпрокурор – кум Юрій Луценко;
Голова Нацбанку – кума Валерія Гонтарєва;
Генштаб – кум Порошенка Муженко.



По всіх державних установах розставлені менеджери “Рошену” та інших активів Порошенка. Список можна продовжувати до безкінечності.

Нагадаю, що не треба пояснювати роль змін до Конституції, за якими президент отримує авторитарні повноваження і контроль над місцевими громадами через т.зв префектів. Так само, закон під Юрія Луценка дозволяє куму Порошенка переслідувати будь-яку особу в державі, обминаючи основоположні засади захисту прав людини. З огляду на піїтетне ставлення БПП до терористів, регіоналів та корупціонерів, зрозуміло, що закон цей писався не проти них. Сотні патріотів по в’язницях самі за себе говорять проти кого це писалося.

Активне лобіювання власного бізнесу Порошенком в Україні та за кордоном свідчать, що він обрав стратегію Путіна – для того, щоб керувати групою олігархів треба стати найсильнішим олігархом. Щоб не крутили президентом, як це було за часів Ющенка (коли його ж кум Порошенко вибудовував власні бізнес-вертикалі у владних структурах). Тепер Петро Олексійович віджимає всі держамовлення на свої заводики “Ленінська кузня”, “Богдан” та став монополістом не лише у шоколадному, а й крохмальному бізнесі. Подейкують і про запуск своїх людей у нафтогазовий бізнес. Про насичення представниками БПП бурштинових кришувальників на Волині не говорять лише сліпі і глухі.

То ж, цілком очевидно, що Петро Порошенко повністю дублює всі дії свого колеги Владіміра Путіна. Узявши під контроль українських олігархів, він намагається вибудувати авторитарну диктатуру, яка, як і в Росії, буде триматися на багнетах найближчого олігархічного оточення. Офшорний скандал показав, що українці наразі вичерпали протестні настрої, і не зможуть повалити диктатуру олігарха. Але це не означає, що Порошенку не варто боятися атошників – найпассіонарніших українців. Як казав один з екс-президентів, який від імені Порошенка веде з терористами переговори у Мінську – “Україна не Росія”. І всі накатані у північних сусідів політтехнології завжди пробуксовують в нашій країні. То ж, я впевнений, що Порошенку не вдасться вибудувати олігархічну диктатуру за зразком путінської Росії. Тим більше, що вся політика шоколадного олігарха побудована лише на надшвидкому збагаченні свого клану і зраді державних інтересів.

Источник: «informator»

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий