Порошенко їздив до Криму перед анексією і домовлявся з “Гобліном”- Аксьоновим

Порошенко їздив до Криму перед анексією  і домовлявся з “Гобліном”- Аксьоновим

Продовжує обростати подробицями історія із окупацією російськими військами Криму та спробами українських політиків вплинути на місцевих сепаратистів чотирирічної давнини. Як виявилося, навесні 2014 року майбутній президент Петро Порошенко їздив до Криму на переговори із самозваним «головою Ради міністрів Республіки Крим» Сергієм Аксьоновим, більше відомим за бандитським прізвиськом «Гоблін».




Про це «Народна Правда» пише з посиланням на інтернет-видання “Вголос”.


Нардеп від Блоку Петра Порошенка Геннадій Ткачук розповів в ефірі телеканалу «Еспресо»: «Був такий собі генпрокурор від «Свободи» Олег Махніцький. І от коли Порошенко поїхав домовлятися із Аксьоновим, щоб пообіцяти, що їх (самопроголошену «владу Криму» – Ред.) не чіпатимуть, якщо вони не будуть запрошувати Путіна, Махніцький видав ордер на їхній арешт».

У відповідь на це свободівець Андрій Іллєнко заявив: «Представник БПП сказав дві ключові речі. По-перше, виявляється, Порошенко їздив до Криму домовлятися з Аксьоновим. Це сенсація! По-друге, нарешті зрозуміло, чому Махніцький був таким «поганим» генпрокурором – бо видав ордер на арешт колаборанта, який допомагав Путіну анексувати Крим. Кращого компліменту Махніцькому я ще не чув».



Нагадаємо, 23 лютого, проросійські сили зібрали в Севастополі 20-тисячний мітинг, зняли на флагштоку перед міськадміністрацією прапор України і повісили замість нього російський, а також оголосили мером громадянина РФ Олексія Чалого.

Того ж дня уповноважений Верховної Ради з контролю за діяльністю СБУ Валентин Наливайченко та в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков прибули до Криму, щоб зняти протистояння між центром і бунтівним регіоном.

Пізніше на своїй сторінці в Facebook  Порошенко розповів, як 2014 року під час візиту до Криму російські військові намагалися заблокувати його в аеропорту.

“Шеренга військовослужбовців намагалася заблокувати мій вихід з аеропорту. Мене попросили не їхати до Верховної Ради Криму. Попросили, щоб зустріч відбулася в якомусь “лазнево-пральному комплексі” за межами Сімферополя, де мені пропонували зустріч із депутатами ВР Криму. Я категорично відмовився і сказав, що зустріч повинна відбутися в будівлі ВР”, – розповів Порошенко.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий