Порошенко показав, як чорнобильська зона змінилася з часу аварії на АЕС — відео

Порошенко показав, як чорнобильська зона змінилася з часу аварії на АЕС — відео

З нагоди річниці чорнобильської катастрофи президент України Петро Порошенко опублікував відео, яке демонструє, наскільки змінилася зона відчуження з часу вибуху на АЕС.




Відповідний ролик він опублікував у себе у Facebook.


У ньому зазначається, що з часу аварії на атомній електростанції у 1986 році рівень радіації у чорнобильській зоні знизився у 10 тисяч разів, а природа покинутих колись територій самовыдновилася, і зараз там можна побачити 115 рослин і 54 види тварин, занесених до Червоної книги.

Крім того, необхідність ефективного використання можливостей і ресурсів зони відчуження допомогла знайти екологічний шлях повторного використання забруднених земель для будівництва парку сонячної енергетики.



«Україна і весь світ ніколи не забудуть жахливу подію 26 квітня 1986 року. Чорнобиль назавжди залишиться незагоєною раною на серці країни, на серцях мільйонів людей… І сьогодні ми повинні не тільки зробити все, щоб ця трагедія ніколи не повторилася. Ми повинні винести урок з тих подій. Сучасна чорнобильська зона повинна стати місцем нових прогресивних технологій, територією змін», — заявив президент.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий