Портніков: У Обами залишається зовсім мало часу – тому він йде ва-банк

Портніков: У Обами залишається зовсім мало часу – тому він йде ва-банк

Український журналіст Віталій Портніков переконаний, що американський президент Барак Обама буде намагатися за свій президентський час, що стрімко збігає, зі всіх сил примусити кремлівського хулігана до послуху, цитує журналіста replyua.net.




«Перемир’я в Сирії стало першим реальним результатом зустрічі президентів Сполучених Штатів і Російської Федерації під час саміту «Великої двадцятки» в Китаї. І тепер важливо зрозуміти, як довго це перемир’я триватиме і яку мету насправді переслідував російський президент, домовляючись з американським колегою – досягти компромісу або обдурити. Обама вже один раз домовлявся з Путіним по Сирії – і був обманутий. Власне, загибель майже 500 тисяч сирійців у братовбивчій війні, найбільший міграційний криза в Європі і російське вторгнення в Сирію – результат цього обману, але вторгнення не досягло своєї мети – Путіну не вдалося повернути своєму союзнику Башару Асаду контроль над розтерзаною країною. Вдруге Обама не дасть себе обманути», – зазначив Віталій Портніков в Facebook.


За його словами, саме зараз у Путіна з’являється можливість піти з Сирії на відносно прийнятних для себе умовах, не втративши обличчя – а там і для нормалізації відносин з Вашингтоном і Заходом в цілому не так вже й далеко. Це могло б стати для нього порятунком, причому не тільки політичним, а й фізичним – відхід з Сирії та Донбасу, консервація питання Криму в обмін на послаблення санкцій і економічну допомогу, яка йому вже скоро знадобиться. Крим міг би віддати його наступник – а він, поки був би живий, вважався б обдуреними одноплемінниками «збирачем земель». Але це – з точки зору здорового глузду. У Путіна може бути свій здоровий глузд – «пересидіти» Обаму, спробувати домовитися з наступним американським президентом – тим більше, що в Кремлі вірять: це буде Трамп і мільярдер здасть Путіну Європу і Сирію без бою. Насправді ж у Обами є ще час і він ним неодмінно скористається, резюмував Портніков.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий