Посли G7 написали гнівного листа Порошенку

Посли G7 написали гнівного листа Порошенку

Посли країн «Великої сімки» застерегли президента України Петра Порошенка щодо небезпечних законодавчих ініціатив, які можуть підірвати всі попередні зусилля країни у боротьбі з корупцією, зокрема щодо послаблення системи електронного декларування.




Про це стало відомо із листа послів країн «Великої сімки» та голови представництва Європейського Союзу в Україні Хюга Мінгареллі від 25 жовтня на адресу президента України, яке опинилося в розпорядженні Європейської Правди.


У листі посли оцінили досягнення України у боротьбі з корупцією, зокрема відзначили важливість діяльності Національного антикорупційного бюро України та запуск системи електронного декларування.

«Ми спостерігаємо, що протягом останніх тижнів кілька законодавчих ініціатив несуть загрозу цій важливій антикорупційній системі (електронних декларацій — Ред.) та реформам на порядку денному», — йдеться у повідомленні.



«Зокрема, деякі законопроекти, якщо будуть прийняті, зможуть послабити систему електронних декларацій і згорнути правомочність НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в дослідженні та веденні справ щодо корупції високого рівня», — йдеться у листі.

Також посли виразили свою стурбованість щодо технічних збоїв у системі електронних декларацій та закликали зробити всі необхідні кроки, щоб виправити це.

Крім того, посли зазначили, що повна незалежність від політичного втручання має першорядне значення для цих інституцій у боротьбі проти корупції.

Источник: «УП«

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий