Посольство Угорщини обурене заявою Данілова про те, що Будапешт хотів захопити частину українських територій

Посольство Угорщини обурене заявою Данілова про те, що Будапешт хотів захопити частину українських територій

Заява секретаря РНБО про те, що Путін начебто попередив Угорщину про напад на Україну і Будапешт розглядав можливість захопити частину української території, викликала міжнародний скандал.




Посольство Угорщини в Україні обурене заявами секретаря РНБО Олексія Данілова щодо того, що Будапешт був заздалегідь попереджений Росією про напад на Україну. Дипустанова назвала такі заяви Данілова «брехливими наклепами».


Про це йдеться у заяві посольства.

«Ці твердження про Угорщину містять звинувачення, які є неправдивими та необґрунтованими, а також розпалюють ненависть проти угорського народу та Угорщини в українській громадській думці, яка потерпає від війни», — сказано в повідомленні.



Посольство Угорщини засудило ці «брехливі наклепи». Також угорські дипломати закликали Данілова відкликати свої заяви.

«Оскільки це не перший випадок, коли окремі представники керівництва України висловлюються таким чином про Угорщину, яка є членом НАТО та ЄС, і яка вже багато разів діями доводила свою підтримку та солідарність з Україною, наше посольство очікує пояснень від компетентних керівників України, як вони уявляють формування наших двосторонніх і добросусідських відносин у майбутньому у світлі сказаного», — зазначили в посольстві Угорщини.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий