Постпред України при ООН Єльченко прокоментував смерть Чуркіна (Відео)

Постпред України при ООН Єльченко прокоментував смерть Чуркіна (Відео)

Постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко прокоментував Громадському смерть постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна.




«Знав Чуркіна багато років, хоча й не близько. Кожний посол висловлює позицію своєї держави. Так, до інструкцій зі своєї столиці можна додати певний особистий наратив. Але я б не перебільшував його особисту роль, точніше, думати, що його особиста роль на цій посаді була чимось, що відрізняється від позиції РФ, яку він представляв, (було б неправильно — ред.)»,— сказав Єльченко.


«Спроби налагодити нормальний контакт були. Але, на жаль, вони не призвели до зміни його риторики. У дипломатії є таке правило — якщо не згоден з тим, що тобі пропонують, ідеш у відставку. Чуркін так не вирішив», — зазначив він.

Нагадаємо, Україна в лютому головує у Радбезі ООН. Завтра, 21 лютого, Україна організовує відкриті дебати на рівні міністрів закордонних справ, присвячені конфліктам у Європі. Головуватиме на цих дебатах міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Якщо від представників інших держав-членів Радбезу надійде прохання присвятити смерті Чуркіну частину цього засідання, Україна змушена буде це зробити.



«Будемо виходити з пропозицій, які отримаємо», — зазначив Єльченко у коментарі Громадському.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий