«Поховань дуже багато»: стало відомо, скільки триватиме ексгумація тіл в деокупованому Ізюмі

«Поховань дуже багато»: стало відомо, скільки триватиме ексгумація тіл в деокупованому Ізюмі

У нещодавно звільненому від російських загарбників Ізюмі на Харківщині триває ексгумація тіл загиблих внаслідок агресії РФ. Роботи триватимуть іще близько двох тижнів.




Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ізюма Валерій Марченко. За його словами, всі раніше поховані тіла викопують і везуть на експертизу до Харкова.


«Якщо є можливість, їх ідентифікують, всіх відправляють в Харків для подальших робіт. Ця робота буде проводитися ще майже два тижні, тому що поховань дуже багато. Поки нових не знайшли, але кажуть, що такі є, тому їх шукають», – розповів мер міста.

Він повідомив, що на 18 вересня в Ізюмі залишається до 15 тис. жителів, до 24 лютого там проживало понад 45 тисяч. Але люди, які виїхали – зараз починають повертатися, хоч поки що і не масово.



«Всі не повернуться, багатьом немає, де жити – розбомблені, розбиті квартири, будинки. Попереду зима. Світло з’явиться в місті максимум через два тижні. Зараз ведуться роботи по газифікації міста, тому що газу немає. Але це будуть переважно приватні будинки», – пояснив Марченко.

''Поховань дуже багато'': стало відомо, скільки триватиме ексгумація тіл в деокупованому Ізюмі

Він додав, що газифікувати багатоповерхівки буде більш проблематично, оскільки всі мережі там розбиті, за такий короткий час відремонтувати їх неможливо. За прогнозом чиновника, через місяць в Ізюмі буде тисяч 25-30 людей.

Він також повідомив, що наразі у місто прибуває гуманітарна допомога. Також із 19 вересня в Ізюмі почнуть відкриватися мобільні офіси банків, де можна буде зняти кошти, планується відновлення видачі пенсій тим, хто отримував її через пошту.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий