Позачергове засідання Верховної Ради: Порошенко підписав доленосний для України закон

Позачергове засідання Верховної Ради: Порошенко підписав доленосний для України закон

Закон про зміни до Конституції набуває чинності із дня, що йде за днем його опублікування.




Президент України Петро Порошенко підписав закон про зміни до Конституції щодо наміру України вступити у Євросоюз та Північноатлантичний альянс №9037. Про це пише Корреспондент з посиланням на 112 Україна.


Президент підписав закон під час позачергового засідання Верховної Ради.

Законом пропонується внести до Конституції зміни преамбули, 3 статей і перехідних положень щодо стратегічного курсу України на набуття членства в Європейському Союзі і в НАТО.



Зокрема абзац п’ятої преамбули після слів “громадянської злагоди на землі України” доповнити словами “та підтверджуючи європейську ідентичність Українського народу і незворотність європейського і євроатлантичного курсу України”.

Пункт 5 частини першої статті 85 пропонується викласти в такій редакції: “визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору”.

Статтю 102 пропонують доповнити частиною третьою, згідно з якою “президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору”.

Статтю 116 планують доповнити пунктом 11: “забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору”.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада прийняла закон про зміну Конституції щодо зовнішньополітичного курсу України на вступ у Євросоюз і НАТО.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий