Прикриваючись статусом, або Економічні злочини минулого

Прикриваючись статусом, або Економічні злочини минулого

Експерт Валентин Гладких зазначив, що якщо причетність Олександра Вілкула до відмивання грошей для Януковича буде доведена, його слід притягати до відповідальності, незважаючи на статус. Повідомляє Дніпроград з посиланням на «Днепропетровскую панораму»




З огляду на величезні статки, які вдалося акумулювати представникам режиму Віктора Януковича, можна говорити про те, що через злочинні схеми на Дніпропетровщині дійсно відмивалися мільярди гривень. Про це заявив експерт громадської організації «Слово і діло» Валентин Гладких.


«Як діяли ці схеми і хто був до них причетний, повинні встановлювати правоохоронні органи. І я щиро радий, що ГПУ нарешті почала керуватися цим славним принципом: ніщо не забуте, ніхто не забутий», — заявив Валентин Гладких.

За його словами, на так званих фінансових майданчиках за часів Януковича оберталися мільярди гривень, виведених з держбюджету, зокрема через систему державних закупівель за допомогою кримінального тиску. Тоді представники родини часто просто погрожували компаніям, попереджаючи, що їм не варто брати участь в тих чи інших тендерах.



«В результаті до участі в них допускалися тільки люди, наближені до представників кримінального режиму. Вони виходили з пропозиціями, від яких волосся ставало дибки, але успішно вигравали тендери, тому що інших пропозицій не було», — розповів Валентин Гладких.

Експерт додав, що вже передбачає хвилю невдоволення, яка буде підніматися прихильниками «Опозиційного блоку» в разі притягнення до відповідальності осіб на кшталт Олександра Вілкула, який два роки очолював Дніпропетровську область за часів президентства Януковича. Але якщо факти свідчать проти народних депутатів, то їх слід позбавляти недоторканності, проводити слідчі дії і притягати до відповідальності, переконаний експерт.

«Жодної політики — це виключно економічні злочини, відповідальність за які несуть всі громадяни України, незалежно від їх статусу», — додав він.

Нагадаємо, заступник Генерального прокурора Євген Єнін заявив, що за часів президентства Віктора Януковича по всій території України були організовані так звані фінансові майданчики — злочинні схеми з розкрадання грошей, в тому числі з бюджету. Однією з найбільших майданчиків стала Дніпропетровська область, яку з 2010-го по 2012 рік очолював Олександр Вілкул.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий