Про відмову України від переговорів і вину США в зерновій кризі: Путін у Тегерані озвучив цілу низку претензій

Про відмову України від переговорів і вину США в зерновій кризі: Путін у Тегерані озвучив цілу низку претензій

Президент Росії Володимир Путін після тристоронньої зустрічі із президентами Ірану та Туреччини зробив кілька різких заяв у бік цивілізованого світу. Зокрема, російський диктатор звинуватив Україну у відмові від мирних переговорів, а США – у зерновій кризі.




Про це він заявив під час брифінгу для російських ЗМІ. Також Путін зачепив тему російського газу, назвавши європейські країни «фахівцями з нетрадиційності» (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).


Брифінг Володимира Путіна в Тегерані

«Захід намагається перекласти власні помилки у сфері енергетики на Росію. Ідеї Заходу обмежити постачання російської нафти – хибні. Для постачання газу до Європи можна було б запустити «Північний потік-2″, але його вже наполовину задіяли на внутрішній ринок Росії. … Польща бере наш газ із Німеччини. … Україна закрила один із маршрутів постачання російського газу до Європи з політичних причин», – заявив Путін.

За його словами, причини енергетичної кризи в Європі криються у тому, що там засіли великі «фахівці з нетрадиційності», які в галузі енергетики також вирішили зробити ставку на нетрадиційні види енергетики – сонце і вітер. А оскільки зима була довгою і безвітряною, то настала енергетична криза.



Брифінг Володимира Путіна в Тегерані

Також Путін заявив, що Україна не захотіла виконувати досягнуті у Стамбулі мирні домовленості, тому війна триває досі.

«Київ відмовився від виконання досягнутих домовленостей, бажання їх виконувати Україна не має і зараз», – завив президент Росії.

Що стосується зернової кризи, то російський диктатор заявив, що Росія готова сприяти вивезенню українського зерна, але всі обмеження на експорт мають бути зняті.

«Якщо Сполучені Штати Америки хочуть покращити ситуацію на ринку продовольства, то вони мають зняти всі обмеження щодо експорту російського зерна», – сказав Путін.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий