Прогноз погоди на квітень “вбиває”, травня теж чекати марно

Прогноз погоди на квітень “вбиває”, травня теж чекати марно

Прогноз погоди на квітень 2018 року: синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжнє тепло




 Весна цього року видалася холодною. Хоча Великдень у 2018 році ранній, 8 квітня, і традиційно вважається, що на Великдень уже зазвичай тепло. Березень був, по суті, продовженням зими, зі снігопадами і ожеледицею. Квітень ж в 2018 році буде дощовий. Хоч для майбутнього врожаю така погода в самий раз, але українці вже з нетерпінням чекають сонця і тепла.

Синоптики дають невтішні прогнози, погода в квітні не буде радувати теплом, зате опади будуть рясними – у вигляді дощу і навіть снігу.


Середні показники температур в квітні будуть нижче, ніж зазвичай, так що ховати далеко теплі речі і діставати літній гардероб поки не варто. У першій половині місяця не виключені морози.

 Що стосується опадів, то їхня кількість в квітні поб’є норми. Практично кожен день будуть йти дощі, іноді зі снігом.

Особливо «пощастить» жителям західних і північних областей України. Тут в квітні пройдуть грози зі шквальним вітром та градом. У Закарпатській області опадів буде більше, ніж в інших частинах країни. Грози очікуються по всій території України.



Погода в Києві в квітні 2018 року з температурними перепадами. Початок місяця буде теплим, до +17 градусів. Правда, по ночах стовпчики термометрів будуть все ще опускатися трохи нижче нуля. У другій декаді місяця похолодає, вдень температура повітря буде близько +5. Потеплішає знову тільки в останній тиждень квітня. Практично кожен день в столиці будуть йти дощі.

«Народний синоптик» Леонід Горбань, для якого метеорологія – не професія, а хобі, але його прогнози бувають дуже точними, пророкує, що початок квітня буде не дуже теплим. Максимум 4-5 градусів зі знаком плюс вдень. 8 квітня, Великодня неділя, також буде не дуже теплою. Максимум, що можна очікувати на Великдень, це +10 градусів.

Теплішати буде дуже поступово, додаючи в день по 1-2 градуси. Справжнє тепло, як кажуть в Укргідрометцентрі, і з ними погоджується народний синоптик, прийде тільки у середині квітня.

Весь місяць, за прогнозами Горбаня, погода буде нестійкою. Тільки до кінця квітня температура повітря підніметься до позначки +20, але в травні знову похолодає. Очікується багато опадів, в тому числі дощ і мокрий сніг.

 Пізня весна хороша для аграріїв, тому що точно вже можна буде не чекати заморозків після того, як з’являться сходи на полях. Затяжна, холодна весна обіцяє урожай в сто відсотків, особливо на ярові культури. Цвітінню же плодових дерев квітневі холоду перешкодити не можуть, так як вони до цього часу ще не прокинуться через тривалої зими.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий