Проти монастиря УПЦ МП розгорілася війна: це незаконний МАФ

Проти монастиря УПЦ МП розгорілася війна: це незаконний МАФ

Українці вкрай обурені арештом архітекторів Олексія Шемотюка і Олександра Горбаня, які підозрюються в спробі підпалити Десятинний монастир УПЦ Московського патріархату




Як пояснили молодики, цією акцією вони намагалися привернути увагу до того, що «територія Національного музею історії захоплена московськими церковниками. Поруч – фундамент Десятинної церкви, головного храму Київської Русі, який символічно хочуть застовпити за собою агенти ворожої держави».


Зараз чоловікам, один з який воював у ЗСУ, загрожує позбавлення волі строком від 3 років.

Рішення судді Шевченківського суду Тетяни Левицької розлютило українців.



«Як ця тварюка під тим самим прапором, під яким ми воюємо тут, може творити такий фарс? Так, вчинок пацанів (нічна спроба підпалу рпцшного самострою на місці Десятинної церкви) був дурною авантюрою – але те, що відбулося в суді просто на голову не налазить. Навіть прокурор просить домашній арешт, згадує про дітей арештованих (в Льоши троє, в Шурика двоє, ще й бабуся на утриманні)- але “судді” пофігу. Московські попи їй замовили “прімєрно наказать” хлопців», «Ті ж судді після суду ходять до МП замолювати гріхи», – пишуть у мережі.

Водночас, значна частина мережі виступає проти таких радикальних дій, підкреслюючи, що таким нічим нічого досягнути не вийде.

Багато хто звертає увагу на той факт, що будівля монастиря УПЦ МП незаконна і її потрібно знести: «Будівля ж незаконна! яке взагалі “відшкодування”?! По ідеї бульдозер має знести цю халупу за постановою мерії. Я про цю “церкву” прям на руїнах історичного надбання. На фундаменті Десятинної церкви Х сторіччя”?!!! тобто суддя фіксує уродський самострой буквально “на фундаменті Десятинної церкви Х сторіччя” (хоча це просто впритул), замість того, щоб спитати попів “що за фігня” і головного архітектора міста, доречі питати “що за фігня??” і да, це швидше навіть до мінкульту, пам’ятка ЮНЕСКО ж», «Той кіоск давно пора знести», «Портібно підписувати петицію до влади Києва щоб знести цей незаконний МАФ на території історичної пам’ятки», “Це незаконний МАФ”.

Зазначимо, на сайті Київської міськради зареєстровано петицію про знесення незаконного монастиря на території національного музею історії України. До кінця збору підписів залишилося 10 днів. Щоб її прийняли до розгляду ще необхідно зібрати 4872 підписи.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий