Путін розмірковує, чи відмовлятися від кума. Що чекає на Медведчука в Україні та РФ

Путін розмірковує, чи відмовлятися від кума. Що чекає на Медведчука в Україні та РФ
У ніч на 13 квітня у черговому відеозверненні до нації за підсумками 48-го дня війни в Україні Володимир Зеленський запропонував Росії обміняти затриманого Медведчука на полонених українських солдатів.

Нагадаємо, кума Путіна у камуфляжі затримали вчора співробітники СБУ.




«Дуже символічно, що саме у День космонавтики було затримано пана Медведчука. Він ховався 48 днів. І ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього «космонавта» — у поганому розумінні не спрацювало слова — знамените «Поїхали!». Вважаю особливо цинічним із його боку використання військового камуфляжу. Намагався так замаскуватися. Отакий «вояка», ось такий «патріот».

Що ж, якщо Медведчук сам вибрав собі військову форму, він підпадає під правила воєнного часу. Пропоную Російській Федерації обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців та дівчат у російському полоні. Тому важливо, щоб наші правоохоронні органи та військові також розглянули таку можливість», — заявив Зеленський.

Ще до пропозиції президента України, а тальки коли Володимир Зеленський повідомив про затримання одного з лідерів забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков дещо зі скептицизмом поставився до новини.


«Я нічого не можу сказати, наскільки це відповідає дійсності. Щось говорити було б неправильно без жодних підтверджень… Все-таки така кількість фейків зараз йде з України, така кількість фейків професійно чи непрофесійно генерується в Україні за допомогою різних помічників з міжнародних піар-агенцій, у тому числі, що брати одразу це за істину у першій інстанції було б неправильним», — змушений був виправдовуватися речник Кремля.

Шансів на те, що Путін погодиться на запропонований Зеленським обмін майже немає. Вже зрозуміло, що Медведчук, якому російський лідер завжди довіряв, обманював свого кума щодо створення п’ятої колони та зустрічі з квитами в Україні, хоча на це були витрачені чималі кошти. Генерала ФСБ Бесєду, політтехнолога та колишнього радника Путіна Суркова взято під арешт. Подейкують, що і міністр оборони Шойгу обмежений у пересуваннях. Їх разом з Медведчуком називали ключовими особами в українському питанні. Тому у Москві «українського кума» може чекати лише Лефортово.

Погоджуватись на обмін заради чергового в’язня Кремлю не логічно. І для Медведчука краще перечекати «буремні події» за ґратами в Україні, сподіваючись на «пом’якшувальні обставини», які за кілька років дозволять вийти на волю. В Росії за Путіна таке не можливо. Медведчук знає, що там зрадника України та Путіна чекає тривалий термін чи випадкова смерть.



В Кремлі чудово розуміють настрої кума. То що може змусити Москву повернути Медведчука? Якщо він багато знає та може почати говорити… Уточнемо, якщо може видати те, чого ще не знають українська, британська, американська чи китайська спецслужби.

Наразі в Кремлі не визначились, чи згодні забрати в’язня. Ймовірно, там спробують вирахувати, наскільки він обізнаний та може представляти небезпеку.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий