РФ намагалася посилити свій гарнізон на Зміїному, але ЗСУ завдали ударів із Bayraktar – розвідка Британії

РФ намагалася посилити свій гарнізон на Зміїному, але ЗСУ завдали ударів із Bayraktar – розвідка Британії

Війська РФ вкотре спробували посилити свій незахищений гарнізон, розташований на острові Зміїний. Проте захисники України завадили їхнім планам, завдавши ударів за допомогою безпілотника Bayraktar TB2.




Такі дані на ранок 11 травня наводить британська військова розвідка. Інформація опублікована у Twitter Міністерства оборони Британії.


Зазначається, що на Зміїному точаться бої і нещодавно українські військові успішно вразили там російські засоби протиповітряної оборони. А також вдарили по суднах постачання за допомогою турецьких БПЛА.

«Російські кораблі постачання мають мінімальний захист у західній частині Чорного моря після відступу російського флоту до Криму та втрати крейсера «Москва», – наголошують у розвідці Британії.



Передбачається, що у випадку, якщо країні-агресору вдасться зміцнити свої позиції на острові за допомогою стратегічних крилатих ракет ППО та берегової оборони, вона зможе «домінувати у північно-західній частині Чорного моря».

Дані британської розвідки

Водночас британські розвідники стверджують, що нинішні зусилля РФ щодо збільшення своїх сил на острові дають Україні більше можливостей для ведення бою з окупаційними військами та знищення їхньої техніки.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий