Росія неофіційно прийняла пропозицію щодо мирного договору, окрім питання Криму, – Арахамія

Росія неофіційно прийняла пропозицію щодо мирного договору, окрім питання Криму, – Арахамія

Неофіційно Росія прийняла пропозиції України щодо майбутнього мирного договору. Єдиним «каменем спотикання» лишається питання окупованого РФ українського Криму та міста Севастополь.




Наразі офіційний Київ чекає на письмове підтвердження згоди Москви на свої пропозиції. Про це в ефірі національного телемарафону заявив очільник української делегації на переговорах з Росією Давид Арахамія.


На думку нардепа, Росія готова прийняти умови, запропоновані Україною.

«Ми у Стамбулі оголосили нашу українську позицію. В принципі РФ вже надала свою офіційну відповідь, яка полягає в тому, що вони приймають цю позицію, за виключенням питання Криму, яке ми пропонували. Кулеба сказав, що ще офіційного підтвердження немає, він чекає, щоб це було у письмовому вигляді», – зазначив Арахамія.



Він підкреслив, що усно РФ вже погодилася на українські пропозиції, які були озвучені переговорною делегацією нашої держави під час четвертого раунду перемовин 29 березня у Стамбулі.

Нагадаємо, Україна запропонувала свій проект майбутнього мирного договору, де передбачено дієву систему гарантій безпеки для нашої держави, відмову України від намірів вступити в НАТО та передбачено «переговори щодо статусу анексованого Криму впродовж 15 років» і відмову від спроб вирішити «кримське питання» військовим шляхом.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий