Росіяни тікають від кордону з Україною: на дорогах і біля заправок — кілометрові черги

Росіяни тікають від кордону з Україною: на дорогах і біля заправок — кілометрові черги

Цивільні масово тікають з населених пунктів Курської області.




У мережу потрапило відео кілометрової черги, зняте на виїзді з російського Льгова Курської області. Як повідомляють місцеві Telegram-канали, росіяни тікають якомога далі від зони бойових дій.


У мережі з’явилося відео затору на трасі у Курській області

У коментарях під дописами у соцмережі люди шукають нагоди вивезти своїх близьких із Льгова. Як повідомляють z-військори, бойові зіткнення проходять за 15 кілометрів від міста, біля населеного пункту Кормські Бики, розташованого за 35 кілометрів від українського кордону.

Підтвердження цієї інформації немає. Голова Льгівського району Курської області Сергій Коростелев заявив, що на території муніципалітету не ведеться бойових зіткнень.



“Ситуація на території Льгівського району залишається складною. Прошу не піддаватися паніці”, — написав Коростелев.

Також жителі Льгівського району повідомляють про чергу на єдину відкриту заправку у селищі.

За словами місцевих жителів із селища Селекційного Льгівського району, прильотів там немає, але чутно і видно роботу авіації. При цьому закрито заправки, аптеки та інші установи.

Частина людей їде самостійно, тому на відкритій заправці велика черга. У селищі залишилося багато пенсіонерів, які або не встигли заправити машину та виїхати, або взагалі не мають на чому їхати.

Міноборони Франції заявило про успішний наступ ЗСУ на територію РФ

У Міністерстві оборони Франції стверджують, що операцію в Курській області проводять Збройні сили України, і вона має певний початковий успіх. Про це повідомляє Міноборони Франції у соцмережі Х.

“Наступ ЗСУ у Курській області завдяки ефекту несподіванки та протистоянню менш підготовленим силам, ніж на східному фронті, схоже, має певний початковий успіх. Ця атака може змусити армію РФ залучати туди сили з інших ділянок фронту і таким чином послаблювати локальний тиск на тих ділянках, де ЗСУ досі зазнавали труднощів”, – йдеться у повідомленні.

У Міноборони Франції зазначили, що обидві сторони завдають ударів один одному в глибину і українські сили продовжують бити по аеродромах та енергетичній інфраструктурі Росії.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий