СБУ: за що Шевцову «шиють» державну зраду (Відео)

19 березня керівник Служби безпеки України у Вінницькій області Сергій Ратієв провів прес-конференцію щодо затримання екс-начальника поліції Вінниччини Антона Шевцова. За його словами, СБУ займається ним уже давно.




Слідчі СБУ 18 березня о 21:00 вручили Антону Шевцову підозру про вчинення злочину згідно статті 111 ККУ «Державна зрада». У ході слідства йому можуть перекваліфікувати справу на статті 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) або 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), розповів Ратієв.


Однозначно відповісти, за що Шевцову інкримінують державну зраду, головний СБУшник Вінниччини дати не зміг, посилаючись на сукупність звинувачень та матеріали, якими розпоряджається слідчий.

В тойже час, 18 березня слідчий СБУ Мироненко у залі Вінницького міського суду, де проходить слухання справи Шевцова щодо правомірності його затримання, зокрема повідомляв такі обставини:



— 16.03.16 на адресу УСБ України у Вінницькій області від громадянки України Гайди Таїсії Миколаївни надійшло повідомлення про вчинення Шевцовим Антоном Валерійовичем кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України. Зі змісту заяви вбачається, що громадянин Шевцов, займаючи керівну посаду в органах внутрішніх справ Автономної республіки Крим протягом лютого-травня 2014 року, порушивши наказні вимоги МВС України, не прибув до Центрального апарату МВС України, а залишився з членами своєї родини на території тимчасово окупованої АРК, де з метою зайняття посади в незаконно створеній владою поліції вступив в контакт з її представниками, тим самим надавши умови здійснювати  процесуальну діяльність проти інтересів України. Таким чином в діях громадянина України Шевцова вбачаються ознаки статі частини першою статті 111, — сказав слідчий.

На запиитання журналіста, чи стало опубліковане активісткою Таїсою Гайдою відео, де Шевцов крокує на параді в Севастополі, причиною початку проти нього розслідування, Ратієв відповів:

— Воно трішки пришвидшило наші дії. Ми займалися Шевцовим і вже майже все довели, але опубліковане відео змусило нас пришвидшити свої дії. Тим паче він намагався залишити територію України.

Керівник СБУ Вінниччини також сказав, що з активісткою Таїсою Гайдою поспілкуються, аби дізнатися звідки у неї стільки компрометуючої інформації на Антона Шевцова.

Источник:  vinbazar

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий