Що читають сучасні українці

Що читають сучасні українці

У світі сучасних технологій, коли інтернет заполонив свідомість людей з різних куточків світу, українці не перестають читати. Читати книжки, як у електронному, так і у паперовому варіанті. Опитування, проведені за підсумками минулого року, показують, що 62% населення України від 15 до 59 років беруть до рук книжки та час від часу черпають з них нові знання. Близько 11% українців заявили, що не уявляють свого життя без книжок.




Тішить те, що досить велика частина українського населення надає перевагу паперовим книжкам, обираючи українських та зарубіжних авторів. Дізнаватись про новинки даної сфери допомагає мережа. Щоденні та щотижневі нові надходження книжок в інтернет-магазині Bambook – ще один спосіб слідкувати за актуальними пропозиціями безмежного літературного простору.


Українці читають книжки

Які жанри до вподоби українцям

Детективи та класика – незмінні фаворити серед людей, що люблять проводити вільний час за книжкою. Жінки надають перевагу не лише класичним творам, але й романам, присвяченим темі кохання. Смаки чоловіків значно відрізняються. Більшість представників сильної статі обирає для читання детективи, фантастику або фентезі. Дитяча пізнавальна та навчальна література обирається за віком та вподобаннями малюка. Книги для дітей українською, російською та англійською мовою можна знайти на сайті www.bambook.com.



Популярні місця для читання

Переважна більшість читачів усамітнюється з книжкою вдома. На другому місці в рейтингу популярних місць для читання – робота. Це стосується тих професій, де робота протягом дня передбачає періодичні очікування виконання своїх обов’язків. Наприклад, часто читають на роботі продавці в магазинах, оператори call-центрів, диспетчери тощо.

Приблизно 13% українців полюбляють читати в дорозі. І мова йде не лише про далекі подорожі, а й про щоденні поїздки на громадському транспорті.

Популярні книжки серед українців

Популярні автори в Україні

Обираючи книжки, шанувальники якісної літератури в першу чергу звертають увагу на їх видавництво. Але не рідко книги обираються спонтанно, особливо, якщо сприяє цьому запропонований асортимент. Яскравим прикладом є вибір друкованої літератури на www.bambook.com, де можна обирати книжки за категоріями, знайомитись з новинками продажу та читати рецензії на них.

Серед українських авторів незмінне перше місце належить неперевершеній Ліні Костенко. За нею в рейтингу знаходиться Сергій Жадан. Ще трійко лідерів після нього: Юрій Андрухович, Оксана Забужко та Василь Шкляр. Познайомитись ближче з творчістю цих та багатьох інших авторів можна за допомогою інтернет-магазину «Бамбук».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий