Що таке «поліаморія» і чому скоро вона підкорить світ: вільне кохання

Що таке «поліаморія» і чому скоро вона підкорить світ: вільне кохання

На думку видання Mac, у таких зв’язків великі перспективи: вони стають дедалі популярнішими.


Поліаморія, як система поглядів, схвалює любовні відносини партнерів з іншими людьми і закликає не звертати уваги на статеву приналежність партнера, тобто вітає нетрадиційні зв’язки. При цьому поліаморія і полігамія — поняття близькі, але не тотожні: перша робить акцент на любові, друга — на форматі сім’ї. Поліаморія — скоріше погляд на життя, ніж спосіб життя.

680x453_0xc0a8392b_7016138621428426936



Прихильники поліаморії вважають, що далеко не всі можуть підтримувати моногамію, що необхідна свобода у виборі супутника або супутників життя. Дві важливі умови для такого спілкування — добровільна згода всіх сторін і абсолютна чесність.

Бажання мати декілька любовних партнерів вважається у таких стосунках абсолютно природним. При цьому всі відносини, які підтримують багатолюби повинні бути засновані на довірі і повазі, виключаючи зародження конфліктів на ґрунті ревнощів, брехні або зради.

Майже полігамія

Точне визначення самої поліаморії і її критеріїв неможливе — кожен трактує її по-своєму.

57c738a48d31c-small

По ходу розвитку поліаморних відносин і включення в них нових учасників формат спілкування може змінюватися від вільного до серйозного і навпаки. Всі сторони, які знаходяться в зв’язку один з одним, повинні мати можливість відкрито і чесно поговорити між собою.

Один на всіх

16 березня 2016 року в виданні News.com.au з’явилася публікація про Джоша зі штату Південна Кароліна. Американець привернув увагу журналістів незвичайним способом життя: у нього відразу три дівчини, з якими він перебуває в відкритих поліаморних відносинах.

70677484

Сара, Аліссія і Мері-Ешлі стверджують, що такий устрій життя їх повністю влаштовує.

Все почалося з того, що Джош і Сара зустріли бісексуалку Аліссу, яка переїхала до них. Через якийсь час до трьох закоханх приєдналася Мері-Ешлі, що, як виявилося, ще більше згуртувало групу.

pic_acfa43cbbb19de081bd8c3783053db8a

Кожен з коханців привносить в загальне життя щось нове, не втрачаючи власної індивідуальності. За словами єдиного чоловіка, він спокійно прожив би і без відносин, якщо кожен з них не був би так «неймовірно щасливий». «Це наш вибір», — підсумував Джош.

Четвірка стверджує, що у них ніколи не виникає проблем на ґрунті ревнощів. Джош, який вважає, що моногамні відносини занадто сильно тиснуть на людину, додав:

Вимагати всього від однієї людини — просто нечесно.

Сімейна модернізація

Творець інтернет-платформи OpenMinded.com Брендон Уейд назвав Поліаморія формою «моральної невірності»:

Суспільство прийшло до того, що сучасні шлюби вже не задовольняють потреби людей і потребують модифікації. Формат «чоловік — жінка» вже не влаштовує. Члени відкритих взаємин — не турбують фріків. Це успішні, впевнені в собі люди, молоді професіонали, які не беруть моногамію за еталон.

poliamoriya-1

Ще один приклад з життя

У березні 2016 року свою історію поліаморних відносин розповіла виданню Elle 34-річна жінка, яка взяла собі псевдонім Ліза. У героїні матеріалу чотири коханця, включаючи її цивільного чоловіка. Чоловік також зустрічається з двома партнерами своєї дружини:

Я виросла у великій сім’ї, і мені завжди не вистачало уваги оточуючих. Можливо, це мій спосіб його отримати. Я хочу дарувати любов, якої дуже багато в моєму серці. Іноді я просто божеволію від любові до когось. Поліаморія дозволяє мені не скидати всю цю нескінченну ніжність на чоловіка.

poliamoriya-2

Ліза згадує:

Після того як ми одружилися, я не могла повірити, що у мене більше не буде «першого поцілунку». Це мене неймовірно засмучувало.

Вперше пара підняла питання про моногамію і своє до неї відношення ще в 18 років, коли вони тільки з’їхалися. І обидва прийшли до думки, що для них це занадто і навіть неможливо. Відтоді подружжя періодично запрошували в свої відносини інших людей, але і цього виявилося мало. Через декілька років спільного життя пара повністю відмовилася від умовностей і шаблонів, за якими вони спочатку збиралися будувати свій шлюб.

Жінка пояснює:

Завдяки таким стосункам вдається побороти почуття ревнощів. Ти можеш відкрито говорити про свої почуття і вільно будувати плани на майбутнє.

У чоловіка Лізи теж є жінка поза шлюбом. Обидві жінки розуміють, чим доповнюють один одного, і відмінно взаємодіють між собою.

Йде в маси

Американський інститут громадської думки Gallup провів дослідження, результати якого показали, що в порівнянні з 2001 роком у 2015-му кількість громадян, які беруть полігамні відносини, збільшилася більш ніж в два рази!

У 2009 році Newsweek опублікував статистику, згідно з якою понад 500 тисяч американських сімей перебувають в відкритих полігамних відносинах.

d188d0b2d0b5d0b4d181d0bad0b0d18f-d181d0b5d0bcd18cd18f

Яка загроза?

У 2000 році відбулася одна з найгучніших судових розглядів про вплив поліаморної сім’ї на дитину. Учасниця шоу на телеканалі MTV Ейпріл Дівібісс була позбавлена ​​прав опіки над власним чадом через те, що складалася в поліаморних відносинах.

Screenshot_2

Мати телезірки подала позов до суду, вважаючи, що її внучка Алана зростає в неналежних умовах (Ейпріл жила з двома чоловіками). В результаті дворічної боротьби дівчинку віддали на виховання бабусі, визнавши, що вона здатна створити для внучки кращі умови.

Джерело

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий