Що зміниться в червні для українців: новий документ на кордоні і премії в 5 “мінімалок”

Що зміниться в червні для українців: новий документ на кордоні і премії в 5 “мінімалок”

З настанням літа в Україні передбачається кілька ключових змін. З 1 червня 2018 року буде введено нові нормативи для банків і ВНЗ, виростуть тарифи і будуть введені більш жорсткі санкції за борги по комунальним послугам




Комунальні борги


Відповідальність за непогашену комунальну заборгованість стане більш жорсткою. З 10 червня 2018 вступає в дію Закон України «Про житлово-комунальні послуги», який передбачає більш жорстку відповідальність споживача за непогашену заборгованість. За кожен день прострочення сплати боргу буде нараховуватися пеня, а також будуть вводитися обмеження і припинення надання послуги в цілому.

Вид на проживання



З 1 червня вид на проживання в Україні буде видаватися у формі ID-карти. Кабінет міністрів затвердив новий зразок бланка виду на проживання та порядок його оформлення і видачі.

Податкова декларація

З 1 червня 2018 року вступають в дію зміни до форми податкової декларації з ПДВ, згідно з наказом Міністерства фінансів. Наказом № 381 затверджено зміни до форми податкової декларації з податку на додану вартість.

Новий документ на кордоні

З 1 червня в Україні змінені правила перевезення домашніх тварин за кордон. Згідно з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України, тепер вивозити домашніх тварин, котів і собак, за межі України можна, маючи ветеринарно-санітарний паспорт на домашню тварину встановленого зразка. Були змінені правила щодо заповнення, зберігання, списанню ветеринарних документів та вимоги до їх обліку. Тепер діє єдина форма бланка ветеринарно-санітарного паспорта на домашніх собак і кішок. Отримати ветеринарний паспорт можна в органах Госпродпотребслужби на підставі клінічного огляду тварини і при наявності всіх відповідних лікувальних обробок і щеплень.

новые правила перевозки животных, собака, самолет

Курс долара

Очікується, що влітку українська гривня буде зміцнюватися. Ціни на сировинних ринках зростають, опалювальний сезон закінчився, збільшуються експортні виручки аграріїв. Єдине, що може зупинити ревальвацію гривні – це негативні новини від МВФ.

Норматив для банків

Нацбанк з 1 червня 2018 року розпочинає вводити новий норматив для банків – коефіцієнт покриття ліквідністю. Коефіцієнт LCR відображає рівень стійкості банку до короткострокових шоків ліквідності, які характерні для кризових періодів, коли відбувається значний відтік коштів клієнтів.

Ліцензування ВНЗ

З 1 червня Міністерство освіти планує здійснювати ліцензування освітньої діяльності вищих навчальних закладів виключно в електронному вигляді. Буде створена електронна черга, через яку будуть реєструватися ліцензійні справи в порядку надходження їх в Міносвіти.

Учитель року

З 1 червня набуває чинності постанова Кабінету міністрів України про збільшення преміальних Всеукраїнського конкурсу Учитель року. Педагоги-переможці конкурсу тепер будуть отримувати по п’ять мінімальних заробітних плат.

Мобільна пошта

Укрпошта запускає з 1 червня пілотний проект пересувного відділення. Перший пілотний проект з мультимодальних переміщенням транзитних відправлень поштою буде працювати в Чернігівській області.

Тарифи на холодну воду

З 1 червня планують підняти тарифи на холодну воду в Києві. Ціни можуть вирости трохи більше ніж на гривню – до 16,7 грн / куб. м.

Підвищення квартплати

У Харкові з 1 червня піднімуть тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Середній розмір квартплати зросте з 2,83 грн до 3,4 грн за 1 кв. м.

Монетизація пільг

З 1 червня у Львівській області вводиться адресна монетизація пільг для всіх соціальних категорій пасажирів. У зв’язку з цим платити в маршрутках за проїзд доведеться всім.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий