«Штаб блокади» заявляє, що Гройсман озвучив їм дві пропозиції

«Штаб блокади» заявляє, що Гройсман озвучив їм дві пропозиції

Учасники блокади Донбасу заявляють, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував їм компромісний варіант, над яким вони подумають, але блокада триває.




Про це інформує «Штаб блокади торгівлі з окупантами» у Facebook вранці 21 лютого.


Отримати коментар у прес-службі прем’єра поки не вдалося, повідомлень про результат переговорів на сайті Кабміну також немає.

«Отримавши офіційне запрошення на перемовини від прем’єр-міністра країни, Штаб блокади торгівлі з окупантами виступив з пропозицією: 1. Негайного звільнення полонених; 2. Прийняття закону про окуповані території, який законодавчо забороняє торгівлю на крові», – йдеться у повідомленні «штабу блокади».



Натомість Гройсман нібито запропонував по-перше, щоб представники штабу увійшли до комісії з «обміну полоненими».

«Кабінет міністрів скасовує дозволи, видані СБУ на переміщення товарів, і видає постанову, що регулює переміщення вантажів у відповідності з законом про боротьбу з тероризмом», – озвучили у «штабі» другу пропозицію прем’єра.

«Впливати на більшість БПП і НФ у парламенті прем’єр, за його словами не може, тому прийняття закону від нього не залежить», – уточнили там.

Штаб пообіцяв розглянути дані пропозиції і після консультацій з експертами та членами штабу дати відповідь.

«У будь-якому випадку, блокада не припиняється ні на хвилину, а подальші перемовини мають бути максимально публічними і відкритими для народу», – заявляють учасники блокади.

УП

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий