Сідав гелікоптером на пасовище корів: ЗМІ дізнались, що кажуть про Пашу «Мерседеса» у рідному селі

Сідав гелікоптером на пасовище корів: ЗМІ дізнались, що кажуть про Пашу «Мерседеса» у рідному селі

Екс-намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло Лебідь («Мерседес») час від часу відвідував рідне село Борбин на Волині на гелікоптері, сідаючи на пасовисько, де колись випасав корів, і навіть допоміг місцевим облаштувати інфраструктуру за бюджетні кошти, йдеться у матеріалі «УП».




Однак тамтешні не дуже люблять говорити про «Мерседеса», якого досі називають «владикою», зле. Багато хто згадує про допомогу Павла, а дехто зауважує, що Лебідь все ж неправильно зробив, залишившись у Московському патріархаті.


Водночас у рідному селі Павла найпопулярнішою церквою є не УПЦ МП, а «п’ятидесятництво», зауважують журналісти.

За словами Петра Полицяка, який знає Павла Лебедя особисто, митрополит УПЦ МП спершу навчався на офіціанта, а вже потім почав кар’єру у Московському патріархаті: «Він (Лебідь) тоді в Луцьку вчився на сейво, як його?.. На того, що в ресторані розносить. На офіціанта, да… Пішов потім вчитися на тейво, на батюшку. Попав якось».



Земляки шкодують, що Лебедя арештували, бо той зробив селянам асфальт, і кажуть, що митрополит МП у молодості був «нормальним хлопцем».

Окремо мешканці села показали журналістам садибу сестри і матері Лебедя, які, за словами іншої знайомої Павла Віри Полицяк, «хазяйнують на паях» і мають до 50 свиней, «але то ще мало».

 

pravda.com.ua
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий