Скандал у Міненерго: заступник міністра енергетики окрім схем і хабаря у $500 тис, публікував у соцмережах статті, які заперечують існування держави Україна

Скандал у Міненерго: заступник міністра енергетики окрім схем і хабаря у $500 тис, публікував у соцмережах статті, які заперечують існування держави Україна

Олександр Хейло, якого затримали на хабарі у 500 тисяч доларів, поширював антиукраїнські тези в соцмережах.




Фото: facebook.com/SecurSerUkraine


Серед іншого Хейло поширював у мережі статтю про те, що “держави Україна ніколи не існувало”. Про це у фейсбуці пише очільниця антикорупційного центру МЕЖА, членкиня Громадської ради доброчесності (ГРД) Мартина Богуславець.

Скандал із Хейло: є робота для СБУ

“На жаль, хабар у пів мільйона доларів це не кінець по Хейло. Здається, тепер є робота і для СБУ. Затриманий сьогодні замміністра енергетики Хейло писав і шерив у себе на ФБ статті ось з таким наративами і назвами:



  1. “Государства Украина нет и небыло никогда”
    або
  2. “Борцов беркута таранит грузовик. Это метод прихода к власти нынешней хунты”

Звісно потім він це потер. Але памʼять Громадської ради доброчесності, в якій маю честь бути зараз членом, все береже”, — пише Мартина Богуславець.

За її словами, у 2018 році ГРД робила висновок про невідповідність критеріям доброчесності дружини Хейло – судді апеляційного суду Донецької області Хейло Яни Валеріївни.

“Саме такі антиукраїнські цитати і витяги з фб Хейло зафіксовані в висновку ГРД. Тому терти було пізно Там дружина-суддя ще їздила часто в окупований Крим. Тому який був висновок по ній ГРД можете самі здогадатись. Але що стосується нашого енергетика, то, думаю, якби СБУ, а не лише НАБУ, відкрили шафи і комірки, то імперські картини Шуфрича – це було б лише ягідки. Бо антиукраінська риторика від цієї людини публічно лунала ще давно. Засмучує лише, що в 2024 уся ця наволоч, яка має проходити по держзраді, займає топ посади в кріслах заступників міністра”, — написала членкиня Громадської ради доброчесності (ГРД).

Нагадаємо, Олександра Хейло затримали на хабарі у пів мільйона доларів. За 500 тисяч доларів посадовець, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

“Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському. Щоб отримати дозвіл на евакуацію обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону, навесні цього року представники галузі звернулися до заступника Міністра енергетики. Однак посадовець, в чиї обов’язки входило збереження гірничої техніки, почав вимагати гроші за її вивезення”, – повідомили в СБУ.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSecurSerUkraine%2Fposts%2Fpfbid02bXtArB7NscyTVVWs8n8hTfoL3owKiZNvJqqVM2uNGhqK57aB2CFoZbxVph3Muek4l&show_text=true&width=500

Заступника міністра звільнили з посади

Кабінет міністрів звільнив Олександра Хейла з посади заступника міністра енергетики. Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Мельничук.

Хейло став заступником міністра енергетики у грудні 2022. До цього очолював державне підприємство “Укрвугілля”.

З 2013 по 2022 працював на керівних посадах ДП “ВК “Краснолиманська”, ПАТ “Енергоінвест Холдинг”, ПАТ “Центренерго”.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий