Скандал у війську: підозрюваного у держзраді Романа Гладкого призначили на ключову посаду у ЗСУ

Скандал у війську: підозрюваного у держзраді Романа Гладкого призначили на ключову посаду у ЗСУ

Дружина новопризначеного начальника штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ має російський паспорт, а донька виступала на змаганнях під російським прапором.




Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський призначив начальником штабу Командування сил БпЛА ЗСУ капітана Романа Гладкого. Раніше його підозрювали у корупції та шпигунстві. Про це повідомили нардепка Мар’яна Безугла та активіст Сергій Стерненко у п’ятницю, 30 серпня.


Джерела LIGA.net з посиланням на два офіцери у Силах оборони підтвердили призначення. “Його призначили ще кілька тижнів тому”, – сказав один зі співрозмовників.

Дружина з російським паспортом, донька виступає за РФ: кого обрав Сирський на посаду в СБС?

Активіст Сергій Стерненко заявив про саботування процесу повноцінного запуску СБС.



“Так, головком Сирський дійсно призначив на посаду начштабу Сил безпілотних систем Романа Гладкого, дружина якого має російське громадянство, а його донька виступала на змаганнях під російським прапором. Це зроблено, щоб зруйнувати СБС зсередини. Процес повноцінного запуску СБС саботується. Указ президента про створення був ще у лютому, а закону про СБС досі нема”, — написав Стерненко у Telegram.

“Не лише не має жодного досвіду роботи з БПЛА, але й був підозрюваний у державній зраді, шпигунстві та корупції, а також має дружину з російським паспортом, донька виступала на змаганнях за Росію. Підтверджую призначення. Незрозуміло, як він пройшов перевірку Служба безпеки України та досі обіймає найвищі посади. Вихідець із Криму, капітан військово-морських сил з такою репутацією і ніколи не мав відношення до дронів!”, — розповіла про Гладкого Безугла.

Проєкт Deep State, який відстежує події на фронті та новини української армії, розкритикував призначення Гладкого.

“Перший в світі рід військ, який має стати в нашій країні прикладом для всього світу з бойовим досвідом бійців, якого немає в жодній армії світу. Йде клопітка робота запуску цієї машини, де кожен докладає максимальних зусиль, щоб бути найкращим. І що ми бачимо в процесі цього? Призначення Романа Гладкого – підозрюваний у держзраді, шпигунстві та корупції. Дружина з московським паспортом, а донька у спортивних змаганнях представляла московію. Невже в усій українській армії не знайшовся гідний начальних штабу СБС, а потрібна саме людина, яка жодного відношення ніколи не мала до безпілотників?” – пише проєкт.

Хто такий Роман Гладкий?

18 квітня 2018 року стало відомо, що тодішній міністр оборони України Степан Полторак відсторонив Романа Гладкого від посади начальника штабу — першого заступника командувача ВМС України на час проведення службового розслідування, передає УНІАН.

За даними ЗМІ, предметом розслідування нібито стануть як фінансово-економічні порушення, так і інформація про російське громадянство дружини офіцера Олени.

Також зазначалося, що перші два роки після початку війни дружина Гладкого начебто продовжувала разом з дітьми жити у тимчасово окупованому Криму, а донька займається плаванням і успішно виступала на змаганнях за Центральний спортивний клуб армії РФ.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий