Скандал у Вінниці! Педагов «виганяє чортів» з дітей і завтавляє кожного дня молитись

Скандал у Вінниці! Педагов «виганяє чортів» з дітей і завтавляє кожного дня молитись

У вінницькій школі №34 вчителька української мови кожен свій урок починає з молитви, а якщо раптом учень позіхне, то хрестить йому рот «щоб чорт не позалітали».




Про це стало відомо від мами однієї з учениць школи, більше інформації про цю ситуацію можна знайти в Фейсбуці за хештегом #вчітелькапіп, пише 33канал


Школярка прийшла додому і розповіла, що більшу частину уроку української мови їх змушують молитися і хреститися. На батьківських зборах було піднято це питання, і батьки звернулися із заявою до директора. Мами дівчинки після бесіди з директором так описує ситуацію:

«І так, станом на сьогодні, ситуація з #вчителькапіп така.



Були ми ще з однією мамою у директора. Віднесли заяву нашого класу на зміну вчителя. Але. Директор одразу почав казати, що можемо навіть не просити, і нічого не казати, бо вчителя він нам не змінить, що не ми одні просимо її замінити(!!!), а у всіх є навантаження. І взагалі, якби хоч якась заява була. Ну ми йому надали заяву, він сказав, що підписів рівно половини класу мало, що, а раптом іншій половині класу цей вчитель подобається.

Ми його завірили, що іншій половині теж не подобається, але вони обрали вичікувальну позицію, або просто бояться, як інертна маса.
В міру того, як ми розмовляли, директор розповів нам дуже багато усього цікавого. Ми далеко не перші незадоволені цим вчителем. Це тягнеться уже більше 5ти!!! років. Але вона все на місці, має чи не найбільшу кількість годин, є головою метод об»єднання і т д і т п. Але замінювати її він не буде.

Ми поставили директора до відома, що в разі, якщо він не замінить нам цього вчителя (насправді, її треба звільнити і відправити на психологічне обстеження), ми будемо змушені звернутись і у відділ освіти, і в прокуратуру, і до журналістів. На журналістах директор трішки … засмутився. Пообіцяв провести бесіду з вчителем, прийняти рішення і передзвонити.

Після 14.00 години передзвонив директор, повідомив, що відбулась жорстка розмова з вчителькою в присутності представника профкому (здається), що він заборонив категорично молитись на уроках, і поставив її перед вибором, про який вона має повідомити йому в понеділок. Але який вибір він їй дав — невідомо. Сумніваюсь, що це вибір між піти за власним бажанням чи звільнення.

Ще один 5й клас писав заяву на зміну цієї вчительки одразу після лінійки 1 вересня — як тільки дізнались, хто у них буде читати мову і літературу. Їм пощастило — вони отримали нашого вчителя.

Наша заява зареєстрована в канцелярії. Директор попереджений. Але вчителя нам так просто не змінять. Тож запрошуємо усіх зацікавлених представників #ЗМІ дізнатись більше про цю історію з #вчителькапіп особисто від директора, батьків, учнів та і вчительки.»

Чим закінчиться ця історія поки що не зрозуміло, але вже ясно, що все буде не просто. До речі, право учнів не брати участі в релігійних або політичних заходах під час навчання прописано в законі про освіту, а також в Конституції.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий