Скільки буде коштувати гривня наступного тижня?

Цього тижня гривня пішла на поправку — минулого вона двічі наближалась впритул до 28 грн за долар. Крім того, Нацбанк зняв частину обмежень на ринку валюти. Тож тепер в один день можна купити доларів або євро не на три тисячі, як було, а на шість.




Без очікуваного кредиту МВФ гривня ще в січні почувала себе не надто добре. Друга половина лютого дала різкий стрибок долара. Найбільші позначки приходилися на піки політичної кризи в Україні — це незадовільна оцінка роботи уряду Яценюка і розвал коаліції, а отже — загроза так і не отримати чергову порцію позики від Міжнародного валютного фонду.


Зараз у політиці так само немає ясності, але березень для гривні видався кращим. Експерти пояснюють це надходженням валюти від експортерів-аграріїв та 300-мільйонним кредитом від Японії на економічні реформи.

Водночас економісти розійшлися у прогнозах щодо курсу гривні на наступний тиждень.



Керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман налаштований досить оптимістично. Він каже, що українці активно мінятимуть валюту на покупки квітів і подарунків, хоча політики можуть влаштувати нам і гривні чергову бурю.

Три ключові події наступного тижня — святкові дні — 8 березня, що позитивно позначається на гривні. Друге — збереження активної позиції Нацбанку на валютному ринку — розкачку він гасить. Третє, найбільш важливе, — це продовження політичного трилера. Щось у цьому плані погіршиться, але я прогнозую, що гривня залишиться в коридорі 26-28 за долар

— сказав Найман.

У свою чергу виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко є переконаним песимістом.

Гривня перебуватиме під серйозним тиском. Політична криза в країні присутня — співпраця з МВФ відсутня. Експортери продали свою виручку вже минулого і позаминулого тижня, тому припливу валюти в країну не буде. Серйозних коливань можна очікувати протягом наступних двох-трьох тижнів

— зауважив Устенко.

Источник:  bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий