Солдата побили до смерті: стало відомо про інші інциденти у підрозділі, де служив Артемій Рябчук. Відео

Солдата побили до смерті: стало відомо про інші інциденти у підрозділі, де служив Артемій Рябчук. Відео

У підрозділі військової частини, де до сьогодні проходив строкову службу Артемій Рябчук, підозрюваний у масовому вбивстві своїх товаришів по службі в Дніпрі, були зафіксовані випадки так званої дідівщини. Зокрема, одного із солдатів побили настільки, що згодом він помер від травм внутрішніх органів.




Про це в ефірі «4 каналу» розповіла депутатка Верховної Ради та членкиня Комітету з питань правоохоронної діяльності Юлія Яцик. Трагічний інцидент стався нещодавно, і зараз його розслідує поліція (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).


«Мені стало відомо про завдання важких тілесних ушкоджень військовому. З переломами ребер, відбиванням внутрішніх органів. Унаслідок яких, на жаль, цей військовий помер», – вказала політикиня, додавши, що це свідчить про присутність «дідівщини» в лавах української армії.

Юлія Яцик в ефірі "4 каналу".

Яцик підтвердила, що на сьогодні слідство як одну з версій щодо стрільби Артемія Рябчука розглядає його цькування серед товаришів по службі. Раніше про це заявив екснардеп Ігор Мосійчук, який вказав, що 20-річний хлопець «мав необережність» донести до начальства підрозділу про конфлікт двох військових у загоні.



«Керівництво не тільки не відреагувало на скаргу строковика, а й почало його цькувати, називати стукачем, донощиком. Свою образу Рябчук вважав за краще таїти в собі та чекати на момент, коли йому видадуть зброю», – поділилася парламентарка.

Також у військовій частині, де служив зазначений стрілець, у 2018 році два солдати-строковики скоїли самогубство. Про це розповів командувач Нацгвардії Микола Балан.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий