Спробувати Хеннессі і не одубіти. 7 висновків за підсумком матчу Україна — Уельс

Стандарти — наша головна зброя, Коноплянки дуже не вистачає, Хачеріді незамінний гравець, Фоменко не зміниться. Все, що ми повинні зрозуміти після товариського матчу збірної.




Для початку, слова поваги фанатам гостей. Вболівальники збірної Уельсу — молодці! Приїхати в таку далечінь (за британськими мірками) на звичайний «товарняк», щоб підтримати своїх — дорогого коштує. Ще й як підтримували! Зрідка перекрикували місцевих. За виконання гімну своєї країни заслужили оплески. А на 15-й хвилині феєрично підтримали стадіон, не відмовивши собі у задоволенні підключитися до традиційної акції «Хто не скаче, той москаль«. Знають! Хоча, чому б їм не знати — якраз з Росією валлійцям і грати в групі на Євро-2016. Так що контрольним цей матч був не лише для збірної України, свою модель гри проти росіян (як не прикро це звучить для нас) випробовував зі збірною України і Уельс. Наскільки корисним виявився цей контрольний матч для британців? Нас це хвилювати, за великим рахунком, не має. А ось користь для нас самих, у контексті матчу 16 червня Україна — Північна Ірландія в 2-му турі Євро, дуже навіть хвилювати повинна.


Головний висновок: цей контрольний матч для України був корисний. Особисто я побачив те, що хотів, і про що просив Михайла Івановича Фоменка після матчу з Кіпром. Чи сподобалося побачене — інша справа, зараз не про це.

Хотілося побачити розумні заготовки стандартів — побачив. Розіграш штрафного Русланом Ротанем і Андрієм Ярмоленком, після чого м’яч опинився в сітці воріт Вейна Хеннессі, це — те, що готувалося і відпрацьовувалося на тренуваннях. І це — висновок №2.



Хотілося побачити, як збірна України грає першим номером, у статусі фаворита — побачив. Але як збірна забиває більше 1 м’яча (фірмова перемога Фоменка) не побачив. І не міг, напевно. Адже цього сильно ніхто і не прагнув. Звідси висновок №3: якщо ви хочете побачити на Євро-2016 яскравий футбол — стежте за Іспанією та Німеччиною. Наша збірна вам цього не запропонує. Боротьба буде, неймовірна самовіддача — обов’язково. Яскравий футбол — навіть не сподівайтеся.

Як наші збираються нейтралізувати головну зброю всіх збірних, які грають «у британському стилі» — гру на «другому поверсі» — побачив. Є нам, що протиставити Кайлу Лафферті і іншим хлопцям з Белфаста і околиць. Але без Хачеріді буде важко. Схоже, Женя впевнено перетворюється в одного з незамінних гравців збірної. Це — висновок №4.

Гармаша в ролі лівого півзахисника побачив, хоч і не просив. Дякую, більше не треба, Денис в центрі продуктивніший. Але це точно не претензія до Михайла Фоменка. Перевірили його на цьому місці під час відсутності Коноплянки — висновки зробили. Висновок №5: Конопа також незамінний.

У Михайла Фоменка, як і раніше, буде знаходитися на полі обмежене коло виконавців: 12-13 гравців основи, яким тренер довіряє, на яких робить ставку. Так буде і у Франції влітку. І це — висновок №6.

Висновок №7: поки така гра і така тактика приносять результат (а він є — дві перемоги з однаковим рахунком 1:0 над Кіпром і Уельсом), принципово нічого змінювати Михайло Фоменко не буде. Переможців не судять.

Руслан Меженський

Источник: Футбол 24
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий