Стали на захист країни: хто з українських акторів поповнив лави ЗСУ

Стали на захист країни: хто з українських акторів поповнив лави ЗСУ

Ці артисти знімалися у відомих фільмах та серіалах, а зараз боронять Україну.




Після початку повномасштабного вторгнення чимало українських знаменитостей кардинально змінили своє життя і вирушили на фронт. Зокрема, чимало акторів театру та кіно відмовилися від звичного життя, взяли до рук зброю і тепер виконують надважливу роль для держави – захищають Україну та своїх рідних.


Хто відомих акторів поповнив лави ЗСУ та який шлях пройшов кожен з них за 2 роки кривавої війни.

Максим Девізоров

Актор відомий своїми ролями у серіалах “Перші ластівки”, “Новенька”. З перших днів повномасштабного вторгнення Максим перебуває на службі. Минулого року міністр оборони нагородив артиста нагрудним знаком “За зразкову службу”.



Тоді 28-річний Девізоров розповідав, що для нього неабияка честь отримати відзнаку. Він ділився, що наразі служить у 103-й окремій бригаді Сил територіальної оборони.

Максим Девізоров / Скріншот Instagram
Максим Девізоров / Скріншот Instagram

“Щодня кожен з хлопців, з якими мені пощастило за цей час познайомитися й потоваришувати, робить усе необхідне для наближення нашої перемоги”, – зазначав актор.

Ахтем Сеітаблаєв

Знаменитий український режисер та актор став художнім керівником підрозділу ТрО “Медіа” штабу командування сил ТрО. Як відомо, Сеітаблаєв отримав травму під час перебування на військовому полігоні. У червні він переніс складну операцію.

“Це травма не така катастрофічна, дякувати всевишньому, як, на жаль, іноді відбувається у моїх побратимів і посестер. Тому нічого, все пройде. Реабілітація попереду, на полігон повернусь не так скоро, як хотілось б. Думаю, за пару місяців я цілком зможу виконувати ті завдання, які ставить командування”, – ділився 51-річний Ахтем.

Артем Сеітаблаєв / Скріншот Instagram
Артем Сеітаблаєв / Скріншот Instagram

До слова, артист працював над відомими стрічками “Кіборги”, “Захар Беркут”, “Додому”.

Юрій Феліпенко

Юрій Феліпенко приєднався до батальйону ударних БпАК “Ахіллес” 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення. Зараз артист проходить військові навчання та здобуває армійські знання. Зірка серіалу “Обіцянка Богу” розповідав, що не шкодує про своє рішення поповнити лави ЗСУ.

“Перебуваючи тут, я вже відчуваю, що я необхідний. Я небагато знаю в армійській темі, але залюбки вчусь. Я дійсно отримую задоволення. Зараз я ще впевненіший у своєму виборі, ніж був до цього. Зараз зовсім не думаю про акторство. Мені це наразі нецікаво”, – ділився Феліпенко.

Юрій Феліпенко / Скріншот Instagram
Юрій Феліпенко / Скріншот Instagram

Андрій Федінчик

Одразу після 24 лютого 2024 року актор поповнив лави ТрО. Наразі невідомо, у якому підрозділі служить Федінчик, оскільки він сам не розкриває цих подробиць. Артист пішов з кіно і присвятив себе захисту країни.

Його дружина – акторка Наталка Денисенко – також зберігає конфіденційність. Вони лише зазначала, що бачиться з коханим вкрай рідко, тому що він постійно перебуває на фронті. Раніше вона розповідала, як переживає розлуку з Андрієм. Зараз зірковому військовому 39 років.

Андрій Федінчик / Скріншот Instagram
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий