«Стіни ми відбудуємо, землю відвоюємо, а людей треба берегти»: Зеленський пояснив відведення військ із Лисичанська

«Стіни ми відбудуємо, землю відвоюємо, а людей треба берегти»: Зеленський пояснив відведення військ із Лисичанська

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наша держава береже життя українських воїнів та всіх наших людей. Командування Збройних сил України виводить військових із певних точок фронту, де ворог має найбільшу вогневу перевагу.




Так він пояснив зокрема відхід сил оборони із Лисичанська на Луганщині. Про це голова держави сказав у неділю, 3 липня, у вечірньому відеозверненні до українського народу (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).


«Стіни ми відбудуємо, землю відвоюємо, а людей треба берегти понад усе. І якщо командування нашої армії й забирає людей із певних точок фронту, де ворог має найбільшу вогневу перевагу, – зокрема це стосується й Лисичанська, – це означає тільки одне: що ми повернемося завдяки нашій тактиці, завдяки нарощуванню постачання сучасної зброї. Україна нічого не віддає», – наголосив гарант.

Зеленський підкреслив, що ЗСУ рухаються вперед на Харківщині, в Херсонській області та на морі – гарним прикладом цього є острів Зміїний. «Буде день, коли те ж саме скажемо й про Донбас», – пообіцяв український лідер.



Він сказав, що країна-агресор РФ зараз зібрала на Донбасі свою найбільшу вогневу потугу. Окупанти мають достатньо «Смерчів», «Ураганів», «Градів» та іншої зброї, щоб знищувати в Україні місто за містом, проте наші захисники продовжують усіпшно ліквідовувати ворожу техніку.

«І вони (окупанти – Ред.) можуть використовувати десятки тисяч артилерійських снарядів щодобово на одній ділянці фронту. Це реальність. Тому ми знищуємо потенціал окупантів – день за днем, прораховано, потужно. І, звичайно, отримані нами системи HIMARS та інша зброя від партнерів відіграють при цьому важливу роль», – сказав президент.

За його словами, зараз головне завдання держави – зробити все, щоб у наших воїнів з усіх родів військ було все необхідне для захисту держави. Для того, щоб бити ворога, їм потрібна найсучасніша зброя.

«Це непросто, це вартує багатьох зусиль, це потребує численних переговорів, але ми забезпечимо таке постачання. Україна вийде на рівень, коли буде нівельована вогнева перевага окупантів. Ми не втрачаємо жодного дня – переконуємо партнерів, налагоджуємо нові зв’язки, використовуємо всі можливості – політичні, дипломатичні, інформаційні», – заявив гарант.

Голова держави також привітав українських захисників та захисниць із професійними святами: Днем Військово-Морських сил та Днем зенітних ракетних військ України.

«Я щиро вітаю всіх захисників і захисниць України, які служать у цих військах, вітаю всіх ветеранів флоту, всіх ветеранів-зенітників. Завдяки вашій службі та вашій хоробрості врятовані тисячі життів наших людей. Російські окупанти зазнали дуже значних втрат і на морі, і в небі. Таких втрат у них не було протягом багатьох десятиліть. Іще раз дякую за службу!» – сказав він.

 

 

Нагадаємо, вранці 3 липня стало відомо, що підрозділи російської армії почали закріплюватись у Лисичанську Луганської області. Вони атакували місто з особливою жорстокістю, спрямувавши на це всі сили та засоби.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий