Студент, який агітував за «Вінницьку народну республіку», сяде на три роки

Студент, який агітував за «Вінницьку народну республіку», сяде на три роки

Вінницький студент, котрий два роки тому закликав до референдуму і створення «Вінницької народної республіки», відсидить три роки за гратами.




Восени 2014 року на одному із регіональних інформаційних ресурсів та у російській соцмережі «Вконтакте» хлопець під жіночим ім’ям розповсюджував заклики до проведення у Вінниці так званого «референдуму» про створення «Вінницької народної республіки». На слід зловмисника в Інтернеті Служба безпеки України натрапила ще у жовтні 2014 року, повідомили в прес-групі УСБУ у вінницькій області.


Відомо, що студент у соцмережі створював фейкові сторінки користувачів, використовуючи персональні дані інших громадян без їх відома. Також ним було створено відповідну спільноту у мережі. Хлопець, використовуючи різноманітні фоторедактори, розповсюджував у спільноті світлини із зображенням нібито прапора «Вінницької народної республіки». У соцмережах та у регіональному інформресурсі неправдиву інформацію про те, що начебто на одній із шкіл Вінниці повісили вищезгаданий прапор. Повідомляв також про те, що 23 вересня 2014 року у Вінниці планується референдум щодо відмежування регіону.

thumb_image-7

Особу зловмисника було встановлено вже на початку жовтня 2014 року. СБУ провела санкціонований обшук у квартирі зловмисника, де виявила речові докази.



Тоді ж слідчими СБУ було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

До суду справа дійшла аж через понад два роки. 23-річний мешканець Вінниці так і не закінчив виш, у якому навчався. 22 листопада Вінницький міський суд розглядав обвинувальний акт щодо сепаратиста-невдахи. В суді він виправдовувався, що лише хотів дослідити настрої вінничан. Проте вирок суду був максимальним за даний злочин – три роки позбавлення волі.

На апеляційну скаргу обвинувачений матиме 30 днів.

Источник:  vezha

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий