Суд наклав арешт на все майно та активи Порошенка: адвокат назвав рішення незаконним

Суд наклав арешт на все майно та активи Порошенка: адвокат назвав рішення незаконним

Печерський райсуд Києва наклав арешт на все майно та активи п’ятого президента України Петра Порошенка. Відповідне рішення ухвалено в межах справи щодо держзради, за якою політик проходить як підозрюваний. Під дію рішення також потрапили активи «5 каналу» та «Прямого».




Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора. У тексті документа зазначено, що у такий спосіб задоволено клопотання прокурора. Зі свого боку, адвокати Порошенка заявили, що подаватимуть апеляцію. Повний текст рішення суд оприлюднить 14.01.2022.


«Судом ухвалено рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше», – йдеться у повідомленні.

В ОГП зазначили, що санкції кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачають додаткове покарання у вигляді конфіскації майна або без такої.



Суд заарештував майно та активи Порошенка

Як повідомила пресслужба «Європейської солідарності», крім майна Порошенка, суддя Бортницька-Татарова заарештувала активи «Прямого» та «5 каналу». «Це чітко показує, що передусім режим прагне покласти край свободі слова, унеможливити будь-яку критику влади в інформаційному просторі», – зазначили у партії.

Правозахисник п’ятого президента Ігор Головань назвав рішення суду «абсолютним беззаконням і політичним переслідуванням». Він вважає, що причиною подій, які відбуваються, є падіння рейтингів влади.

«Ми бачили, як читали рішення, і знаємо, що, найімовірніше, було передано флешку. Написати такий перелік за той короткий час, який був, навряд чи можливо. Ми розуміємо, і саме тому ми двічі заявляли відводи судді», – наголосив Головань.

Адвокат Ігор Головань прокоментував рішення суду

Він додав, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова пішла у відпустку на один день, щоб за неї хтось підписав «підозру» Порошенку. До того ж, жодних доказів її вручення політику прокурори не надали.

«Ми бачимо абсолютне беззаконня, нехтування нормами права, спрямоване виключно на одне – перешкодити лідеру опозиції здійснювати політичну діяльність», – наголосив адвокат.

Також правозахисник припустив, що рішення про арешт майна невипадково ухвалено у переддень Різдва – щоб люди менше звертали увагу на «чорні справи» влади.

Він наголосив, що сторона Порошенка буде подавати апеляцію, а також звертатися до ЄСПЛ, і попередив, що всі причетні відповідатимуть перед законом.

«Ми бачимо, що подали підробні документи. Той, хто їх приніс сюди, скоїв кримінальне правопорушення. Той, хто це прийняв, теж скоїв правопорушення. Відповідно ми будемо ставити питання про притягнення до відповідальності й перед міжнародною спільнотою», – зазначив Головань, також зауваживши упередженість судді.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий