Суд оштрафував жителя Криму за пост у соцмережі, зроблений до окупації півострова

Суд оштрафував жителя Криму за пост у соцмережі, зроблений до окупації півострова

Сімферопольський залізничний суд Криму 20 вересня оштрафував активіста Олексія Шостаковича на 1 тис. рублів за пост у соціальній мережі, зроблений у 2010 році.

Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи, пише «УНІАН»




Як розповів адвокат Олександр Попков, в 2010 році Шостакович розмістив в соціальній мережі «ВКонтакте» відеоролик «Останній відеозапис хлопців з Приморських партизанів», визнаний у Росії «екстремістським матеріалом».


Ініціювали справу про адміністративне правопорушення співробітники так званого Центру «Е», які 17 вересня зупинили Шестаковича біля його будинку, оскільки їм здалося, що він перебував у стані наркотичного сп’яніння. 18 вересня Шестаковича офіційно запросили на допит. 20 вересня відбувся суд, на якому співробітник Центру заявив, що Шостакович «причетний до ліворадикальному руху та розміщення на стінах міста трафаретних написів про бойкот виборів».

На засіданні Шостакович оголосив себе «громадянином світу», у відповідь на питання судді про громадянство. У кримчанина, як виявилося, є тільки український паспорт, російський він не отримував.



Адвокат Попков заявив, що справа Шестаковича політично вмотивована, оскільки той проводив акції на підтримку політв’язнів українців в РФ, в тому числі — кримчанина Олександра Кольченко.

Суддя відмовилася переносити розгляд справи, не давши можливості захисту підготуватися, відхиливши також заявлені клопотання, в тому числі про проведення фото та відеозйомки.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий