Суд поновив на роботі львівського митника, якого затримали на хабарі

Суд поновив на роботі львівського митника, якого затримали на хабарі

Сергія Бутова наприкінці листопада минулого року звільнили з Львівської митниці за порушення присяги держслужбовця після того, як його затримали на гарячому під час одержання 16 тис. доларів хабара. За цим фактом на митниці провели службове розслідування та відкрили дисциплінарного провадження, за результатами якого порушника звільнили з роботи.




У січні 2024 року Сергій Бутов подав позов з вимогою визнати незаконним та скасувати наказ Львівської митниці про звільнення та поновити його на посаді. Також вимагав стягнути з Львівської митниці середній заробіток за час вимушеного прогулу.


На думку суду, повідомлення про підозру Сергію Бутову в одержанні хабарів (ч.3, ч. 4. ст. 368 ККУ) ще не є свідченням його вини та не могло бути підставою для його звільнення з митниці.

«У свою чергу, повідомлення про підозру в рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні від 26.06.2023, не може слугувати належним та допустимим доказом в розумінні ст. ст. 73, 74 Кодексу адміністративного судочинства України і не може бути розцінено як беззаперечний доказ наявності вини в діях особи при вчиненні дисциплінарного проступку, оскільки це не передбачено чинним законодавством», – зазначається в рішенні суду.



Рішенням суду від 17 вересня Сергія Бутова поновили на посаді державного інспектора управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Львівської митниці з 30 січня цього року. Також стягнули з Львівської митниці на його користь 152 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий