Таке покарання судді ухвалив її колега з Оболонського районного суду столиці Сергій Родіонов. Щодо розгляду протоколу про керування транспортним засобом у нетверезому стані, то він досі затягується.

Винуватиця автотрощі засідання проігнорувала

Показово, що в залі суду 4 жовтня була присутня лише адвокатка Колегаєвої. І її підзахисна, і прокурор туди не з’явилися.



Натомість суддя зазначила у своїй заяві, що просить проводити розгляд справи без неї. Колегаєва нібито має невідкладні клопотання на роботі, які мусить терміново розглянути.

Справу намагалися відкласти у довгий ящик

Адвокатка скандальної судді наполягала на проведенні судово-технічної експертизи, аби з’ясувати, чи мало авто Колегаєвої несправності, коли вилетіло на тротуар, збило стовп, а потім ще й врізалося в дерево.

Крім того, захисниця водійки хотіла домогтися перегляду відео з бодікамер поліцейських, які прибули на місце аварії. Втім, обидві вимоги суд відхилив, оскільки розцінив їх як затягування розгляду справи.

Зухвала суддя не покаялась

У письмових поясненнях Колегаєва постійно наголошувала, що нібито нічого не порушувала, а аварію спровокували несправності в її машині. Більше того, адвокатка судді запевнила, що буде оскаржувати рішення про штраф у 850 гривень.

Подруга відмовилась карати за їзду «під мухою»

Протокол про керування авто у нетверезому стані мала розглядати суддя Анна Майбоженко. Втім, вона взяла самовідвід у справі через дружні стосунки із Колегаєвою.

Що відомо про резонансну аварію із суддею

  • Автотроща трапилася на вулиці Прирічній у Києві 21 липня. Audi Колегаєвої на повному ходу вилетіла з проїжджої частини на троутар, де були люди, збила стовп і врізалася в дерево. Лише дивом ніхто з перехожих не постраждав.
  • На місце аварії прибули поліцейські й помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння водійки. Втім, від перевірки на «Драгері» Колегаєва відмовилася.
  • Наступного дня після інциденту вона несподівано взяла лікарняний на роботі.
  • Передати матеріали щодо випадку до Оболонського райсуду правоохоронці змогли лише наприкінці вересня. Адже впродовж двох місяців Колегаєва ігнорувала усі письмові звернення. Уникаючи відповідальності, вона була то у відпустці, то на лікарняному.