Телеканал «112 Україна» змінив власника й керівника

Телеканал «112 Україна» змінив власника й керівника

Телеканал «112 Україна» змінив склад редакційної ради, власника й керівника, а виконавчий орган з одноосібного перетворився на колегіальний.




Як повідомляє Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, 2 березня вона задовольнила клопотання ТОВ «Телерадіокомпанія «112-ТВ» у Києві(супутниковий телеканал «112 Україна») – і внесла відповідні зміни до ліцензії мовника.


Власниками телеканалу порівну стали київські товариства з обмеженою відповідальністю «Аріадна ТВ» і «ТВ Вибір».

Керівника та виконавчий орган змінено з одноособового на колегіальний. До дирекції увійдуть генеральний директор Єгор Бенкендорф, перший заступник генерального директора Василь Сметана і другий заступник генерального директора Юрій Будяк.



Зі складу редакційної ради виключено Романа Савіна і Ольгу Зубрицьку, натомість введено до складу Віталія Мазурака і Сергія Мішеніна.

Водночас Нацрада перенесла на наступне засідання розгляд питання переоформлення ліцензій регіональних компаній, що мовлять із логотипом «112 Україна»: «Аріадна ТВ», «Лідер ТВ», «Партнер ТВ», «ТВ Вибір» і «Новий формат ТВ».

На засідання, дату якого Нацрада не уточнює, запрошено директорів цих компаній.

Як відомо, 24 січня Національна рада з питань телебачення й радіомовлення вкотре відмовила регіональним компаніям, які мовлять із емблемою «112 Україна», у переоформленні ліцензій у частині зміни програмної концепції мовлення.

«Аріадна ТВ», «Лідер ТВ», «Партнер ТВ», «ТВ Вибір», «Новий формат ТВ», які мовлять у цифровому багатоканальному мультиплексі МХ-5, давно просять переоформити їм ліцензії таким чином, аби вони цілком збігалися з програмною концепцією телеканалу «112 Україна» за супутниковою ліцензією.

Однак такі зміни не відповідають умовам ліцензій регіональних мовників, які вони отримали на конкурсі, пояснювали в Нацраді.

Олена Рощенко, УП

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий