ТОП-24 моторошних місць в Україні

Україна зі своєю історією цілком заслуговує на одну з найвищих позицій у якомусь світовому рейтингу наймоторошніших місць на Землі.




Наша країна багата не тільки неймовірними краєвидами, Укаїна має давню історію. Це означає, що тут накопичилося чимало моторошних місць…


Вашій увазі пропонуємо 24 місця в Україні, що пов’язані з містикою і жахами.

Підгорецький замок



Де: село Підгірці Бродівського району Львівської області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

У замку є страшна таємниця. Всі, хто ночував тут з останніх років XVIII століття і до цих пір, бачили вночі справжнього привида! Ним була жінка в білому з чорним обличчям.

Привид бачили пацієнти туберкульозного санаторію, який був тут ща радянських часів, сторожа і працівники замку. Сім’я польських поміщиків, що жили в стінах замку, навіть записала свої спогади про примару.

За легендою, замком блукає душа вбитої молодої дружини Вацлава Жевуського Марії. Через ревнощі він власноруч вбив свою кохану, а її тіло замурував у стінах палацу.

Золочівський замок

Де: місто Золочів Львівської області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Замок почав бути місцем горя і страждань з приходом австрійських військ на Галицькі землі. У приміщенні прекрасного палацу вони влаштували в’язницю.

Згодом в замку своїх полонених утримували працівники НКВС. Те, що вони робили з людьми, просто не вкладається в голову … Стіни замку бачили кров, знущання над вагітними, замурованих у стіни людей. На території були поховані тисячі замучених, згодом їх перепоховали, однак жахлива енергетика нікуди не зникла.

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Під час реставрації із замку привезли дивне каміння незрозумілого походження. На поверхні були нанесені дивні знаки, розшифрувати які поки не вдалося. З появою каменів по замку, нібито, почав бродити привид чоловіка. Привид носить довгий плащ, в руках тримає тростину, а на голові у нього капелюх.

Олеський замок

Де: смт Олесько, Бузького району Львівської області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Під стінами цього замку час від часу з’являється дух монаха. Існує легенда, що за життя монах любив плотські розваги і нерідко навідувався до жінок з довколишніх сіл.

За це ченця покарали і замурували в стіні без їжі і води. Пізніше, нібито, навіть знаходили його скелет.

Згідно з іншою версією, мандрівний монах Ян Каспер на очах тисяч паломників стрибнув у колодязь. Інші ченці оголосили його божевільним, але все-таки поховали за християнським обрядом. Однак душа самогубці все одно не знає спокою.

Замок Паланок

Де: місто Мукачеве Закарпатської області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Легенда цього замку пов’язана зі свекрухою та невісткою Софією Баторі та Ілоною Зріні. Жінки, правлячи замком, ворогували між собою. Про одну з жінок ходить страшна слава. Нібито Софія, мала пристрасть до людської крові і для цього приносила в жертву 13-річних незайманих.

Ймовірно, ця історія є перебільшенням. Однак жорстокість Софії доводять історики: в її часи в стінах Мукачівського замку були катівні, в яких мучили людей.

Ще одна легенда про замок пов’язана з колодязем і чортом. На території замку копали криницю і все ніяк не могли дістатися до води. Тоді чорт запропонував воду в обмін на мішок золота, але князь Корятович обдурив сатану і підсунув йому маленький мішечок з двома монетами. З тих пір темна сила щовечора виє на дні колодязя через те, що його обдурили.

Гора Бона

Де: місто Кременець Тернопільської області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

На горі Бона у волинському містечку досі стоять руїни колишньої князівської фортеці. Назва гори пов’язано з красивою італійкою королевою Боною Сфорца. Їй через надмірну жорстокість приписують демонічні вчинки.

Згідно з легендою, красуня уклала угоду з дияволом. Сатана за це обіцяв вічну молодість. Королева для вічної краси приносила в жертву незайманих. Їх скидали з вершини замку на гострі палі. У крові дівчат Бона нібито приймала охолоджуючі ванни. За іншою версією, купіль для королеви робили з крові немовлят.

Село Заїзд

Де: Селище Заїзд в Прилуцькому районі Чернігівської області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Село на самому в’їзді в Прилуки пов’язують з так званими геопатогенними зонами.

Тут часто ламаються автомобілі. Годинники перестають показувати правильний час. Дивні речі кояться і з людьми: вони відчувають слабкість і запаморочення.

Є кілька версій, що ж відбувається в селищі. Одна з них прозаїчна: тут накладаються різні за силою магнітні поля, тому й відбуваються «містичні» речі. За іншою версією, такий вплив на людей мають якісь таємні випробування на військових об’єктах. Що ж насправді діється у Заїзді — невідомо…

Соминське озеро

Де: село Сомин Волинської області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Озеро знаходиться посеред лісу в 2 кілометрах від села. Люди бояться купатися в ньому, тут нібито не клює риба і не співають птахи.

А все тому, що в озері живе чудовисько. Останній раз тварюку зі зміїною головою тулубом крокодила бачили 30 років тому.

За однією з легенд, в озері живе гігантський древній сом. За іншою версією, в озері живе доісторична акула. Екстремали щоліта приїжджають, щоб побачити чудовисько. Але поки що спроби щось помітити були марними.

Поляна Громовище

Де: село Купище в Коростенському районі Житомирської області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Невелика галявина в лісі просто притягує до себе блискавки під час грози. Під час дощу люди десятою дорогою проходять закляту місцевість. Слід додати, що блискавки на галявині Громовище вбили близько десятка людей.

Також вночі галявина дивно світиться, а після цього в небо піднімається яскравий промінь світла. Навіть вдень люди, які потрапляють сюди, починають себе погано почувати і у них псується настрій.

Крім того, археологи виявили на галявині древнє капище.

Лиса гора

Де: Київ

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Лиса гора — місце, де збирається нечиста сила. Височину пов’язують з легендою про змія, яка обвиває землю і сама себе кусає. Місце, де вона себе кусає, стає Лисою горою.

На місці київської Лисої гори був язичницький жертовник і капище. Після насадження християнства на Русі тут збиралися прихильники язичництва.

В кінці XIX століття Лисогірський форт перетворили на гарнізонну в’язницю, в якій страчували людей.

Кияни обходять цю лісопаркову зону. Ті, хто все ж гуляють тут, розповідають про відчуття дискомфорту. У людей складається враження, що за ними стежать. Військові, які проходили тут службу, часто стикалися з паранормальними явищами: деякі з них втрачали розум або зводили рахунки з життям.

Алімова балка

Де: Качинський каньйон, Крим

ТОП-24 моторошних місць в Україні

У Алімової балці вчені виявили стоянку людини епохи середньокам’яного віку. Тут же були знайдені ритуальні наскальні малюнки.

Балка має дурну славу. Незважаючи на нескладну місцевість, тут постійно губляться люди. Ті, кому вдалося знайти дорогу, розповідають, що невідома сила змушувала їх годинами бродити навколо одного місця.

За легендою, в одній з печер живе дух кримськотатарського Робін Гуда Аліма. У цій печері також зникали люди, тому вхід до неї закритий.

Сюди часто приїжджають прихильники різних езотеричних навчань через скупчення потужної енергії.

Долина привидів

Де: неподалік Алушти, схил мальовничого гірського масиву Демерджі

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Гірський масив Демерджі крім вапняку (з якого утворено більшість Кримських гір) має вкраплення твердих порід. Саме це стало причиною дивної структури. Долина привидів складається з великої кількості природних скульптур, які нагадують людей, тварин і химер.

Не раз дивні контури лякали навіть дорослих. Крім того, люди тут часто стають жертвами галюцинацій. Вчені пояснюють це рослинами, які тут ростуть. Вони виділять речовини, які викликають тимчасові розлади психіки.

Дослідники паранормальних явищ стверджують, що Долина привидів — це аномальна зона. Тут часто збираються екстрасенси та інші прихильники езотеричних вчень.

Також Долину привидів пов’язують з легендою про злого коваля, який залишив село без води. За це земля розкрила свої надра і проковтнула коваля і його прихильників. А кам’яні фігури це і є покарання за ганебний вчинок.
Ставка Гітлера «Вервольф»

Де: у Вінницькій області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Ця ставка Адольфа Гітлера була зменшеною копією головної ставки «Вольфшанце» у Східній Пруссії. Будували комплекс 5000 радянських військовополонених. Всіх до одного вбили. За загадкових обставин загинули і німецькі інженери, що будували ставку. Їхній літак вибухнув у повітрі.

У перекладі з німецького «Вервольф» означає перевертень. За даними вчених, вибираючи місце для ставки Гітлер консультувався з 400 магами, екстрасенсами і астрологами з Інституту окультних наук в Берліні.

«Вервольф» мав стати магічним центром. Навколо нього повинні об’єднатися розрізнені країни Європи і початися завоювання світу. Про ставку говорила і відома віщунка Ванга.

Дослідники паранормальних явищ не радять відвідувати цю територію, оскільки вона випромінює смертельну ауру.

Зелений театр

Де: Київ

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Зелений театр — це величезна споруда з підземними ходами і тунелями в горі. За час існування в театр то блискавка потрапляла, то він горів. І постійно притягував «неблагонадійних» представників суспільства.

За часів будівництва комплексу неподалік було кладовище самогубців і померлих немовлят. А за радянських часів злочинці часто залишали тут трупи вбитих.

Ходять історії, що Зелений театр — це центр підземних комунікацій ще з часів заснування Києва. Розповідають також про жіночий монастир, який відлучили від церкви. Також існує легенда, що тут любив гуляти письменник Михайло Булгаков.

Бійня гора

Де: поблизу Івано-Франківська

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Вовчинецьку гору називають «Івано-Франківський Голлівуд». Але з давніх часів вона називається — бійня гора. Таку назву вона отримала нібито через страшний бій між козаками та польськими загонами Потоцького.

Однак про гору ходять чимало легенд. Одна з них про велетнів, які тут жили. Вони хотіли дістатися до бога і за це їх затопили. Після цього територію захопили біси, а коли їх прогнали, на горі з’явився монастир.

Але і ченці згрішили і за це монастир пішов глибоко під землю. На Івана тут чутні дзвони і спів гріховних ченців.

Також люди вірять, що вночі по горі ходить нечисть. Наприклад, вуж з людською головою, крилата змія і таємничий чорний пес.

Кладовище з вампіром
Де: Івано-Франківськ

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Це старовинне кладовище є справжньою Меккою для любителів вампірів. Ходять легенди, що тут колись був похований вампір.

У 1974 році в Івано-Франківську розпочали знаходити трупи з дивними слідами укусів на шиї. Звичайно, радянська влада відстоювала думку, що ніяких вампірів не буває. Але … могила «вампіра» була випалена військовим вогнеметом. Після цього випадки дивних смертей припинилися.

Тюрма на Лонцького

Де: Львів

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Місце моторошне без будь-яких легенд. Тут в ХХ столітті були політичні в’язниці польського, радянського та нацистського режиму.

Трагічним періодом у в’язниці був період радянської влади. Стіни в’язниці бачили стільки людських страждань, що важко уявити більш моторошне місце. Зараз тут музей-меморіал жертв окупаційних режимів.

Єврейське кладовище

Де: Івано-Франківськ

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Івано-франківське єврейське кладовище стало місцем, ба навіть свідком масштабного і жахливого вбивства.

У жовтні 1941 року німці на вантажівках привезли сюди тисячі євреїв. На кладовищі вирили яму глибиною 5 м. Людей змусили стрибати в яму, і вже там їх розстрілювали з кулеметів.

Жахлива картина тривала понад 5 годин. Тоді було вбито від 6 до 10 тисяч безневинних людей.

Донецький аеропорт
Де: Донецьк

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Аеропорт у Донецьку перетворився на моторошне місце під час війни на Донбасі між українською армією і російсько-терористичними військами.

Бій за аеропорт тривав 242 дні. Під уламками аеропорту загинув не один український Герой. З тих пір захисників України часто називають «кіборгами».

Дім з привидами

Де: Тернопіль

ТОП-24 моторошних місць в Україні

(Тернопіль, ілюстрація)

Тернопільський будинок з привидами розташований у приватному секторі в мікрорайоні «Дружба». Будинок побудований на місці кладовища.

За легендою, як тільки будинок побудували, у ньому оселилася нечисть. Звідти були чутні моторошні крики, виття. А світло мерехтіло навіть тоді, коли електрика ще не була проведена. Власник будинку нібито не побоявся поселити туди свою сім’ю, проте літаючі предмети і танцюючі меблі все ж змусили їх покинути будинок. Після цього кам’яна споруда довго простояла порожньою, а зараз там нібито живе жінка, яка знайшла спільну мову з духами.

Вінницька психіатрична лікарня

Де: Вінниця

ТОП-24 моторошних місць в Україні

У кінці 19 століття в Вінниці з’явилася психіатрична лікарня. Історія цієї лікарні багата не дуже приємними фактами, що робить це місце моторошним.

Найстрашнішими є методи, якими тут намагалися лікувати хворих. Там широко застосовували кровопускання, опіки, п’явки, проносні засоби, оцет, голодування, водолікування. Людей одягали в гамівні сорочки, зв’язували ременями, а іноді застосовували навіть кайдани. Від такого лікування смертність серед пацієнтів була просто вражаючою.

Пізніше за часів радянської окупації в психлікарню часто потрапляли здорові, але непотрібні режиму люди, над якими проводилися жахливі експерименти.

«Бугайский трикутник»

Де: хутір Мала Бугайка в Сумській області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Цей невеличкий хутір оповитий містикою. Очевидці розповідають про зупинки і прискорення часу. Також люди страждають тут від галюцинацій.

Місцеві виїжджають з цього містичного селища і радять обходити його сотою дорогою.

Вчені говорять, що годинники тут дають збій через магнітні поля. Але ж як пояснити дивні стуки і стогони, які чують жителі в своїх будинках?

Львівська Ратуша

 

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Де: Львів

Коридорами львівської Ратуші вночі повільно зі скрипом і стогоном рухається привид у вигляді чорної труни.

Легенда з привидом пов’язана з нечесними суддями. Вони начебто не розібралися зі справою і засудили невинного на муки в катівні та смертну кару. Згодом було виявленно, що суд був помилковим, але вже було надто пізно.

З тих пір почала з’являтися чорна труна як вічне застереження для суддів.

Придніпровська височина

Де: північно-східна частина Кіровоградської області

ТОП-24 моторошних місць в Україні

Ця місцевість не одне десятиліття привертає увагу дослідників паранормальних явищ, які тут постійно відбуваються.

На височині люди бачать мару: дивні фігури, вогняні кулі, тощо.

Мертве місто Прип’ять

Де: Київська область

ТОП-24 моторошних місць в Україні

І на останок. Мабуть найстрашнішим місцем в Україні є мертве місто Прип’ять — неподалік Чорнобильскої атомної електростанції. Кілометри порожніх вулиць, занедбані будинки і дитячі садки … Важко уявити щось страшніше.

infokava

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий