Трамп схвалив нові пекельні санкції проти Росії: як покарають Москву

Трамп схвалив нові пекельні санкції проти Росії: як покарають Москву

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підписав указ про введення нових санкцій проти Росії у зв’язку зі «справою Скрипалів».




Другий пакет обмежень введений у рамках закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю, повідомляє Politico з посиланням на двох американських чиновників.


Відповідний документ передбачає, що американський лідер повинен ввести другий етап санкцій, якщо немає підтверджень, що держава припинила використовувати хімічну зброю.

Новий раунд обмежень включає шість можливих заходів, із яких Трамп зобов’язаний вибрати хоча б три.



Зокрема, йдеться про блокування міжнародної фінансової допомоги, заборону для американських банків надавати кредити російській владі і зниження статусу двосторонніх відносин.

Ще три заходи несуть потенційно серйозні наслідки для економіки і бізнесу Росії: повна заборона на експорт товарів зі США та на імпорт у Сполучені Штати, а також заборона повітряного сполучення із американською стороною для державних авіаперевізників.

Перший пакет санкцій у рамках закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю від 1991 року Трамп ввів у 2018 році.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підписав указ про введення нових санкцій проти Росії у зв'язку зі "справою Скрипалів"

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий