Турчинов розповів, чому Україна втратила Крим

Турчинов розповів, чому Україна втратила Крим

Секретар РНБО впевнений, що після подій Майдану Україна не могла дати відсіч Росії.

Секретар РНБО, колишній в.о. президента Олександр Турчинов запевняє, що після подій Майдану Україна не могла дати відсіч анексії Криму Росією. Про це він заявив в інтерв’ю УНІАН, передає «Є




У нас багато «диванних» героїв люблять пообговорювати кримські події. Кажуть, чому, мовляв, не кинули армію проти російських загарбників? Але, по-перше, армії-то у нинішньому її розумінні тоді, на початку 2014-го, не було. А, по-друге, багато у Генштабі та в Міноборони, не тільки в керівництві, а й в середній ланці всіх силових відомств очікували, що вся ця влада ненадовго, що зараз все розсиплеться, не втримається, — заявив він.

Як зазначив Турчинов, влади в країні в ті часи фактично не було: «втік президент, втік Кабмін, голови місцевих адміністрацій теж розбіглися… Натовпи людей на вулиці шукають схованих міліціонерів… В Україні склалася ситуація, яка була реальною загрозою для суверенітету, незалежності та життєздатності країни».


Увесь південний схід горів, Київ горів. І якщо центр Києва горів у прямому сенсі (шини, авто, окремі будівлі), то південний схід — у переносному, але ця пожежа був набагато небезпечніша. Тому що, згідно із технології російських спецслужб, така собі «Російська весна» мала розірвати Україну на частини. У нас ще не був сформований уряд, а російським спецназом вже були захоплені будівлі парламенту й уряду Криму, — наголосив секретар РНБО.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий