У Bellingcat розповіли, як українська влада приховувала інформацію про «вагнерівців». Відео

У Bellingcat розповіли, як українська влада приховувала інформацію про «вагнерівців». Відео

Розслідувач Bellingcat Христо Грозєв заявив, що влада України вчинила «політичний злочин», приховуючи дані, зібрані у межах спецоперації щодо «вагнерівців». За його словами, дані могли допомогти й іншим державам.




Про це Грозєв розповів в ефірі «Нової газети». Зокрема, зазначив він, йдеться про катастрофу МН17 та інші розслідування.


«Найбільша критика до того, як поводилася українська влада: вони не визнавали спецоперацію від самого початку», – сказав Грозєв.

Водночас він зазначив, що справді є практика не визнавати секретних операцій, які завершилися провалом. Однак у цьому випадку йдеться про накопичений масив інформації, яка була необхідна не тільки Україні, а й іншим країнам.



Зокрема йдеться про розслідування катастрофи рейсу МН17. Також він зазначив, що наступного тижня в Європарламенті розпочнуться слухання щодо ролі російських приватних військових компаній, у тому числі й Вагнера.

«Без цих матеріалів усі ці справи стають у десять разів слабшими. Весь цей час Україна не передавала отримані дані іншим країнам. Для мене це не просто злочин, це політичний злочин, якому немає виправдання», – сказав Грозєв.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий