У День Європи у Вінниці до 3-ї ночі водитимуть нічні екскурсії (ПРОГРАМА)

Вінниця відзначатиме День Європи в Україні на тиждень раніше.




Через тиждень, 14 травня, у Вінниці вдев’яте відбудеться святкування Дня Європи. Організатори, а саме – міська рада, обіцяють цікаві розважальну та мистецьку програми з цієї нагоди. До речі, Вінниця вирішила відзначати офіційне свято України на тиждень раніше, ніж це визначено Указом Президента. У документі глави держави зазначено, що «День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня», а місто над Бугом гулятиме по-європейськи у другу суботу місяця.


Цьогоріч традиційно Вінницю на свято відвідають іноземні делегації, із Києва приїде прем’єр-міністр, екс-мер В.Гройсман і чимало туристів. Для всіх учасників дійства, яке розпочнеться о 14:00, на півдня центр міста звільнять від транспорту. Вулицю Соборну організатори відвели під  проект «У серці Європи». Її буде поділено на десять локацій із інсталяціями європейських столиць. Окрім стилістичного оформлення, тут також буде готуватися вулична їжа європейських країн. Щоправда, алкоголю не буде, запевнили у мерії. Традиційним акцентом Соборної будуть «живі скульптури», а також новинка – «живі фонтани».

Біля мерії, на Майдані Незалежності, розташується локація класики. Тут буде сцена, де триватиме концерт «Класичний променад» за участі вітчизняних та іноземних артистів. Поруч, на площі Європейській, триватиме фестиваль лицарського мистецтва «Орден сонця», всеукраїнський фестиваль «Студвесна-2016» і виставка «Європейська освіта в Україні» (офіційна презентація навчальних закладів міста).



На майдані Небесної сотні запланована концертна програма «Музичний олімп — 2016» за участю творчої майстерні «Зоряна мрія» міського Палацу мистецтв та гурту «Sunrice». О 14:30 з нагоди 45-ї річниці пісні-візитівки українців «Червона рута» на площі відбудеться флешмоб «Україна, ти у мене єдина» зі спільного виконання пісні Івасюка. О 16:00 з нагоди 60-ї річниці музичного конкурсу «Євробачення» на майдані стартує концерт «Євробачення «The Best», а о 17:30 на цій же площі відбудеться фестиваль «Світові рок-хіти».

З 14 до 18 години по вулиці Грушевського триватиме виставка мотоциклів, їх буде близько півсотні. На перехресті вулиць Архітектора Артинова та Грушевського планується провести змагання з автозвуку. В ньому візьмуть участь представники  Вінниці, Києва, Миколаєва та інших міст України.

На алеї Центрального парку культури і відпочинку планується туристична виставка за участю туристичних підприємств міста, перевізників, навчальних закладів, які навчають спеціалістів в галузі туризму. З 13:00 у парку розпочнеться Європейський фестиваль спортивної краси – змагання з художньої гімнастики, ударного спорту, стріт-воркауту. О 14:30 біля водограю стартує фестиваль «Мистецтво без кордонів», учасниками якого стануть гурти з Литви та Румунії, а також творчі колективи національних спільнот.

О 19-й годині на майдані біля Літнього театру розпочнеться вечірня програма, яка буде представлена театральною комедією Рея Куні «Номер 13 або Олінклюзив». Ця комедія визнана однією з кращих комедій ХХІ сторіччя – вона є лауреатом премії Лоуренса Олів’є. На вінницькій сцені в комедії гратимуть Олексій Вертинський, Слава Соломка, Ліля Ребрик, Володимир Горянський.

А о 21-й годині на майдані Незалежності стартує проект «Ніч Європи у Вінниці». Він розпочнеться виступом театру танцю з польського міста-побратима Кельце з виставою «Jazz dance back and forth». Продовжить нічну програму  меппінг-шоу «Орнамент» на стіні Міської думи автора Андрія Барчука. Він покаже ідентифікацію українського орнаменту, який є частиною європейської культури. Також на вінничан та гостей міста чекає виступ найвідомішого українського театру тіней «TEULIS». А ще – пішохідні екскурсії нічними музеями, що триватимуть до 3-ї ночі, і трамвайна екскурсія «Вінниця нічна – літературно-меморіальний музей М.Коцюбинського». У кінотеатрі «Родина» відбудеться ніч європейського кіно. Для участі в нічних екскурсіях потрібно зареєструватися заздалегідь у холі міської ради.

Афиша

Источник:  i-vin

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий