Художній керівник «Дизель Шоу» Єгор Крутоголов і шеф-редактор Олексій Бланар заявили, що не жартували над темношкірими й представниками ЛГБТ-спільноти. Вони нібито висміювали тенденції світового кінематографа.

Команда «Дизель шоу» створила номер «Тарас-Папуас» після того, як довідалась, що фея у фільм «Попелюшка» буде гендерно-нейтральною. До слова, її грає популярний американський актор Біллі Портер.



Крім того, гумористів обурило, що престижна кінопремія «Оскар» випустила низку квот, які визначають кількість жінок, представників етнічних груп та ЛГБТ-спільноти на знімальному майданчику.

Цим роликом ми точно не хотіли нікого образити, це справжнісінький приклад сатири. Ми висміяли тенденції світового кіно, намагаючись захистити українську класику від популярних рішень,
– йдеться в заяві «Дизель шоу».

Ба більше, Крутоголов і Бланар вважають неприпустимим сміятися з віросповідання, свободи вибору та людського здоров’я. На їхню думку, у номері «Тарас-Папуас» немає ані расистських, ані гомофобних жартів. Заяви блогера Віктора Вемуна вони назвали «неіснуючими дурницями».