У Грузії заявили, що не мають наміру видавати Саакашвілі Києву: це нонсенс

У Грузії заявили, що не мають наміру видавати Саакашвілі Києву: це нонсенс

У Грузії не мають наміру видати Україні затриманого Міхеїла Саакашвілі. Колишній президент Грузії, хоч і є громадянином нашої країни, але засуджений відповідно до грузинських законів.




Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані сказав, що Саакашвілі може бути екстрадований тільки в разі вчинення кримінального злочину в Україні. Про це повідомляє Imedi.


Дипломат додав, що посол Грузії в Україні вручить копії вірчих грамот у МЗС України і, за необхідності, додаткову інформацію у справі Саакашвілі.

«Співробітник посольства відвідав МЗС України. Він надав нашим українським партнерам вичерпну інформацію, зокрема матеріали прокуратури, про вирок, який він відбуває. А також інформацію про обставини його затримання», – говорив Залкаліані.



Віцепрем’єрка, пані міністр культури, спорту і молоді Грузії Тея Цулукіані назвала видачу Саакашвілі нонсенсом.

«Екстрадиція в Україну відбувається тільки тоді, коли особа, запитувана в цій країні, зазнає кримінального переслідування. Я не думаю, в усякому разі не знаю, що Саакашвілі – це особа, яка переслідується в Україні в кримінальному порядку. Говорити про екстрадицію Саакашвілі – це юридична нісенітниця або нонсенс», – пояснила Цулукіані.

Глава МЗС додав, що, можливо, Саакашвілі порушив українське законодавство і незаконно перетнув кордон України. Водночас Залкаліані запевнив, що права Саакашвілі як засудженого будуть захищені.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий