У Карпатах пролунав вибух під час розпалювання багаття: двоє людей загинули, четверо постраждали. Фото

У Карпатах пролунав вибух під час розпалювання багаття: двоє людей загинули, четверо постраждали. Фото

У середу, 15 вересня, в долині гори Під-Берди в Українських Карпатах пролунав вибух під час розпалювання багаття туристами. Внаслідок цього загинули двоє людей, ще четверо постраждали.




НП трапилася біля села Вороненко Надвірнянського району на Прикарпатті. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС в Івано-Франківській області (щоб подивитися фото, доскрольте новину до кінця).


Інформація про подію рятувальникам надійшла близько 21:20: група туристів під час привалу на полонині «Під Берди» розвела багаття й у цей момент пролунав вибух. Це призвело до травмування відпочивальників, серед яких були й діти.

Для проведення пошуково-рятувальних заходів було оголошено збір бійців ДСНС із Ворохти, Верховини, Яремчого, Заросляка, Косова й Івано-Франківська.



Рятувальники вночі спускали травмованих туристів із полонини

Рятувальники після опівночі почали супровід першої постраждалої, а згодом учасників групи, які не зазнали травмувань.

Через годину вони змогли перенести на ношах важкохвору особу й автомобілем підвищеної прохідності до підніжжя гори в селі Вороненко відвезли двох дітей, які теж були в групі відпочивальників. Рятувальні роботи тривали до третьої години ночі 16 вересня.

Рятувальні роботи в долині гори Під-Берди

Для надання допомоги постраждалим від ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області було залучено 10 одиниць техніки та 38 бійців із особового складу. Також десятеро рятувальників і чотири одиниці техніки від ГУ ДСНС України в Закарпатській області.

Крім цього, аварійно-рятувальні роботи допомагали здійснювати три бригади медицини катастроф, чергові з Оперативно-координаційного центру й мобільно-оперативна група бійців ДСНС на Прикарпатті.

НП трапилася біля села Вороненко на Прикарпатті
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий