У Києві автовласники «попадають» на мільйони: де загрожує небезпека і кому поберегтися

У Києві автовласники «попадають» на мільйони: де загрожує небезпека і кому поберегтися

У жовтні в Києві активізувалися автозлодії. Вони «роздягають» дорогі машини, а з салонів забирають великі суми, зброю і… продукти. Жертвами злодіїв стають навіть військові, поліцейські і страховики.




Дорогі рекордсмени: хто «найсмачніший»?


У жовтні дві марки авто стали найбільш ласими для автокрадіїв. Як стало відомо OBOZREVATEL із джерел у поліції, це Porsche і Audі.

Київські крадії особливо люблять "роздягати" Audi і Porsche

З автомобілів Porsche Cayenne і Porsche Panamera цього місяця знімали передні фари і бічні дзеркала. Кілька випадків сталося на Оболоні (проспект Героїв Сталінграда та вул. Петра Калнишевського), інші – в Дарницькому і Голосіївському районах столиці.



«За крадіжку на Дніпровській набережній поліцейські вже затримали двох «гастролерів» з Одеської області», – розповіло джерело.

Відразу три автомобілі Audi Q7 «зазнали втрат» у Дарницькому районі – причому в один день.

«Найімовірніше, надійшло замовлення: злодії явно цілеспрямовано працювали. Протягом ночі вони зняли фари з машин, припаркованих на вул. Зарічній, Урлівській і Драгоманова», – уточнив наш співрозмовник.

Крадуть у страховиків, військових і поліцейських

«Злочинцям абсолютно байдуже, хто стане їхньою жертвою. Як то кажуть, нічого особистого – суто бізнес», – каже наш співрозмовник.

За іронією долі в жовтні в Києві від автокрадіїв постраждали кілька співробітників страхових компаній.

На вул. Микільсько-Слобідській у Дніпровському районі з Audi A4 (2014 р.в.) невідомі зняли дзеркала. Автомобіль належить начальникові відділу в МТСБУ (Моторне (транспортне) страхове бюро України). Легше відбувся один із керівників АТ «Просто-Страхування» – з його авто Ford Focus на вул. Академіка Доброхотова в Святошинському районі злодії зняли двірники.

Від автокрадіїв цього місяця постраждали і двоє військовослужбовців. У Подільському районі, на вул. Сергія Данченка, з Mitsubishi Lancer одного з них невідомі зняли номерні знаки. А у військовослужбовця з ВСП (Військової служби правопорядку) з ВАЗ-2107 злодій забрав акумулятор. Це сталося в Солом’янському районі на проспекті Перемоги.

У старшого лейтенанта поліції з авто Hyundai Tucson забрали травматичний пістолет Форт-17Р з магазином на 12 патронів. Це сталося на бульварі Кольцова у Святошинському районі – злодії сканували сигналізацію.

Зловмиснику, який розбив скло легковика в

Солом’янському районі та витягнув із салону відеореєстратор, загрожує до шести років позбавлення волі.

Постраждали і двоє пенсіонерів поліції. У Подільському районі, на вул. Захарівській, невідомі розбили скло в Renault Megane і забрали автоінструменти та дві парасольки, а в Дарницькому на вул. Олени Пчілки злодії відімкнули замок УАЗ 3909 і викрали інструмент, а також кілька… сокир.

А ось з автомобіля співробітника ДСНС у Дніпровському районі невідомі зняли вночі чотири колеса. Чоловік виявив свій Opel Astra, який стояв на цеглинах, на вулиці Райдужній.

Забудькуватість обернулася втратою мільйонів

Іноді злодіям феєрично щастить. «Усі знають, що залишати в салоні гроші, документи і цінні речі категорично не можна, але від помилок ніхто не застрахований», – розповів наш співрозмовник у поліції.

За його словами, найбільша крадіжка з авто в жовтні трапилася на бульварі Дружби Народів у Печерському районі.

«Власник Mitsubishi Pajero відлучився на годину, але забув заблокувати двері. Цим і скористалися крадії, які забрали із салону сумку, в якій було 50 тисяч доларів, 35 тисяч євро і понад 70 тисяч гривень», – розповіло джерело.

Не пощастило і директорові великої столичної компанії – дистриб’ютора відомої кондитерської марки. У його BMW X6, який весь день стояв припаркованим біля будинку в Деснянському районі, крадії розбили скло і забрали майже 170 тисяч гривень (частина суми була в доларах США).

У Голосіївському районі, поруч зі станцією метро «Виставковий центр», невідомі розбили скло в Subaru XV і витягли із салону майже 80 тисяч гривень і ноутбук MacBook Pro. «Власник був відсутній приблизно три години», – уточнив наш співрозмовник.

Крадуть навіть продукти

Дві досить незвичні крадіжки з автомобілів відбулися в жовтні в Дніпровському і Шевченківському районах Києва.

На Русанівці з припаркованого біля магазину «Фора» вантажного Hyundai HD65 крадії «свиснули» ящик молока, попередньо зірвавши пломбу.

А на вулиці Академіка Туполєва з ВАЗ-2102 зголоднілі автозлодії винесли овочі і фрукти. Вартість вкраденого – приблизно 2,5 тисячі гривень.

Автокрадіям вистачає всього кількох хвилин

Головне – не ловити ґав

За словами співрозмовників OBOZREVATEL у поліції, практично всі крадіжки відбуваються з авто, які припарковані просто на вулиці.

Не на паркінгу, не на платній стоянці. Тому доступ злочинців до них нічим не ускладнений. Відповідно, краще заплатити і спати спокійно», – кажуть оперативники.

Київські поліцейські дали поради

Що стосується крадіжок із салону авто грошей – залишати в салоні сумки категорично не можна. Іноді крадіям вистачає всього двох хвилин відсутності власника.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий