У Конгресі США вимагають від Байдена перевірили «зв’язки Єрмака з Росією»

У Конгресі США вимагають від Байдена перевірили «зв’язки Єрмака з Росією»

Конгресвумен Вікторія Спартц написала відкрите звернення до президента США Джо Байдена із закликом перевірити «ймовірні зв’язки» глави Офісу президента Андрія Єрмака з країною-окупантом Росією. Про це вона повідомила у Twitter.




Спартц, перша в історії членкиня Конгресу США, народжена в Україні, пише, що, «ґрунтуючись на різних розвідувальних даних, діях Єрмака в Україні та його ймовірних зв’язках з Росією, Конгресу необхідно терміново отримати цю інформацію, щоб підтвердити чи спростувати різні серйозні звинувачення».


Вона аргументувала звернення також «матеріальною участю США у цьому конфлікті». Тому, додала політикиня, має бути «такий рівень суворості та підзвітності американському народу».

Конгресвумен звернула увагу Байдена на те, що Єрмак призначив Олега Татарова своїм заступником у правоохоронних органах щодо боротьби з корупцією.



Вона додала, що той понад рік нібито зволікав із призначенням головного антикорупційного прокурора, чим гальмував саботував роботу антикорупційних органів, «внаслідок чого Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро припинили функціонувати».

ДОВІДКА. Спартц народилася 1978 року в Чернігівській області. Навчалася у Київському НЕУ ім. Гетьмана, 2000-го переїхала до США, де здобула диплом магістра з професійної бухгалтерії Університету Індіани. Там і викладала. Працювала у бізнесі та держустановах, аж до посади головного чиновника з фінансів Служби прокурора Індіани. Восени 2017-го була обрана до Сенату штату Індіана, 2020-го – до Палати представників США від 5 округу Індіани.

«Оскільки президент Зеленський дуже старанно працює над створенням союзів із Заходом та нашою країною, ми зобов’язані інформувати його, якщо у нас можуть бути якісь побоювання з приводу ключових людей у його оточенні», – заявила Спартц.

На каналі Fox News Спартц критикувала начебто «неохочу і повільну» реакцію Байдена і Зеленського на боротьбу з РФ, закликала українського президента повністю перевести країну в «режим війни», а не намагатися «вдавати, ніби життя там тече як і раніше».

LIGA.net звернулася за коментарем до Єрмака, Татарова та радника голови ОП Подоляка.

Наратив про «зв’язки Єрмака з РФ» до великого вторгнення Росії в Україну поширювали прибічники політичних опонентів нинішньої влади.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий