У Кривому Розі вода в Інгульці стала червоною: з’явилося пояснення. Фото

У Кривому Розі вода в Інгульці стала червоною: з’явилося пояснення. Фото

У річці Інгулець у районі Кривого Рогу почервоніла вода. Раніше вона розлилася через те, що ЗС РФ вдарили ракетами по гідротехнічних об’єктах Дніпропетровщини.




Незвичний «кривавий» колір води місцеві жителі помітили в п’ятницю, 16 вересня. Відповідні фотографії опублікував портал «Перший криворізький«.


Як видно зі знімків, інтенсивність зафарбовування води в різних місцях мінялася.

Журналісти додали, що шлюзи гідротехнічної споруди, по якій вдарили російські окупанти, засипали бутом, суглинком і щебенем.



Мер Кривого Рогу Олександр Вілкул пояснив почервоніння води у річці Інгулець речовиною під назвою гематит. Він запевняє, що жодних причин для паніки немає.

«Всі криворіжці знають, що такий колір дає складова залізної руди під назвою гематит. Тому в нашому місті можна побачити і червоних горобців, і червоних собак. А зараз – «червону воду». Тому що відсипання греблі ведеться, зокрема, і гематитом. Нічого страшного – через кілька днів після промивання вода буде звичайного кольору. Гематит – це неорганічна складова Fe2O3, оксид заліза. І жодних проблем не несе», – сказав Вілкул.

Інгулець
Червона вода в річці
Незвичайний колір води
Річка Інгулець змінила колір

Нагадаємо, що гідротехнічна споруда у Кривому Розі була атакована 8 ракетами «Кинжал» та «Іскандер» 14 вересня. Після цього в кількох районах міста зникло водопостачання.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий